Nieuws

Doe Goed Met Data toolbox: Een stappenplan om datagedreven impact te maken

Datagedreven werken is hot. Steeds meer sociale ondernemingen werken met data, of zouden dat graag (meer) willen doen. Het gebruik van data kan bijdragen aan nieuwe en creatieve oplossingen voor belangrijke maatschappelijke vraagstukken. 

Doe Goed Met Data

Gepubliceerd op 14 januari 2021

De afgelopen maanden hebben wij samen met sociale onderneming DiversionConnect Holland, JADS MKB DatalabsMultitude en een hele hoop sociaal ondernemers en experts gewerkt aan het ontwikkelen van de toolbox Doe Goed Met Data: een stappenplan om datagedreven impact te maken. In de toolbox staan artikelen, oefeningen, testjes en links naar handige bronnen die sociaal ondernemers én andere impactgedreven MKB-bedrijven kunnen gebruiken om stappen te zetten in het datagedreven ondernemen. In de toolbox staan tools voor de echte beginners, maar ook voor ondernemers die al een tijdje bezig zijn. Er staan tools in die je alleen kan gebruiken, en tools die je samen met je team kan gebruiken. En de toolbox staat vol met voorbeelden uit de praktijk: sociaal ondernemers vertellen over hun gebruik van data en de uitdagingen waar zij tegenaan lopen, en geven concrete tips aan andere ondernemers. 

Sociale ondernemingen zijn dé aangewezen voorlopers om te laten zien hoe je door datagedreven te ondernemen ook maatschappelijke impact kunt vergroten én dat je dit op een ethisch verantwoorde manier kunt doen. Wij hopen ze daar met de Doe Goed Met Data Toolbox bij te helpen.  

Het winnen van het MKB!dee vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland eind 2019, heeft dit traject mogelijk gemaakt. 

Bekijk de Doe Goed Met Data Toolbox.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •