Nieuws

Dertien missiegedreven ondernemers starten met programma Village Capital

Afgelopen vrijdag is in Amsterdam het Nederlandse programma van Village Capital officieel van start gegaan. Uit meer dan 70 aanmeldingen zijn de dertien meest kansrijke en impactgedreven bedrijven geselecteerd die klaar zijn om te groeien.&#.

Gepubliceerd op 20 oktober 2013

Vilcap_header

Afgelopen vrijdag is in Amsterdam het Nederlandse programma van Village Capital officieel van start gegaan. Uit meer dan 70 aanmeldingen zijn de dertien meest kansrijke en impactgedreven bedrijven geselecteerd die klaar zijn om te groeien.  Onder hen ook twee leden van Social Enterprise NL: Studio JUX en Green Graffiti.

Bekijk hier alle deelnemers.

Peer-to-peer waardering
Village Capital is een programma bedoeld voor impact entrepreneurs die klaar zijn om te groeien, die zich in het zogenaamde seed-stage bevinden. De dertien geslecteerde bedrijven komen zeven weekenden bijeen waarin ze met verschillende thema’s, zoals opschaling en storytelling, aan het werk gaan.  Het interessante aan het Village Capital programma is dat het een peer-to-peer waardering kent. Wie wint wordt dus bepaalt door de mededeelnemers.

Aan het eind van het programma kiezen de ondernemers zelf welke twee bedrijven een investering van 50.000 euro verdienen. Democratizing entrepreneurship noemen ze dat bij Village Capital.

Van 3-printers tot worstenmakers
Tijdens de startbijeenkomst afgelopen vrijdag bleek dat veel ondernemers er vooral naar uitzagen om van elkaar te leren. Behalve de bij Social Enterprise NL aangesloten bedrijven Studio JUX en Green Graffiti, doen onder andere worstenmakers Brandt en Levie, 3-print plastic recycle bedrijf Perpetual Plastic en lunchleverancier De Buurtboer mee. Hier vind je een korte beschrijving van alle deelnemers.

Meer informatie over het Village Capital programma vind je hier.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •