Nieuws

Deelnemers Next Level programma pitchen voor groep impactinvesteerders

Het Next Level programma is een programma voor leden van Social Enterprise NL die serieuze stappen willen zetten om hun bedrijf naar een volgende fase te brengen. De eerste editie ging in september 2014 van start en werd vorige week succesvol afgerond ..

Gepubliceerd op 12 december 2014

Het Next Level programma is een programma voor leden van Social Enterprise NL die serieuze stappen willen zetten om hun bedrijf naar een volgende fase te brengen. De eerste editie ging in september 2014 van start en werd vorige week succesvol afgerond tijdens het eindforum. 

forum_01Acht ondernemers werkten via intensieve coaching en masterclasses drie maanden aan onder andere een stevige groeistrategie en een bijbehorend financieringsplan voor bijvoorbeeld het opzetten van een nieuwe productielijn, het openen van een nieuwe vestiging of het lanceren van een nieuw product.

Gericht op groei
Tijdens deze eerste editie van Next Level gingen de social enterprises Dick Moby, TropIQ, GB4ALL, Zorgvoorelkaar, Worldmapping, Woo, De Prael & Autitalent aan de slag met hun investmentcase met een grotere maatschappelijke impact als hoogste doel. Deze ondernemingen kunnen hiermee potentiële investeerders benaderen om zo groeikapitaal aan te trekken.

Er werd met hen gewerkt aan het formuleren van hun groeiambitie met bijbehorende financieringsbehoefte, de marketing en positionering van de onderneming en de salesstrategie. Alle deelnemers kregen naast de gezamenlijke sessies een persoonlijke coach die hen gedurende het hele programma ondersteuning bood op specifieke vraagstukken van de onderneming.

Pitches
Het Next Level programma werd vorige week afgesloten met een eindforum waarbij de ondernemers 5 minuten de kans kregen hun investment case te pitchen voor een groep impactinvesteerders en te laten zien welke impact ze met de investering willen creëren. Investeerders kregen de gelegenheid vragen te stellen aan ondernemers. Zeven van de deelnemende social enterprises pitchten een onderbouwd investment proposal terwijl één onderneming er gedurende het traject achter kwam dat er in de huidige groeifase nog geen extra financiering nodig is.

Ervaringen

Michel Groenenstijn van Worldmapping (deelnemer Next Level):
“Wij zijn de eerste organisatie die jongeren meeneemt naar lange-inkomenslanden en naast de bewustwording en educatie voor de jongeren tevens 50% van het reistarief in het bestemmingsland laat uitvloeien naar de partnerorganisaties en dus naar de lokale economie. Met het groeien van het aantal boekingen van 1.200 naar 7.500 per jaar willen we uiteindelijk die impact laten groeien naar 6-7 miljoen euro voor de bestemmings- landen. Daarom is het voor ons belangrijk een goede marketing-strategie te hebben, onze impact goed zichtbaar te maken en nieuwe concepten stevig in de markt te zetten. Bij Next level hebben we daar aan gewerkt en stevige stappen gezet.”

Quintin Schevernels (coach van deelnemer Zorgvoorelkaar):
“Ik heb met Zorgvoorelkaar gediscussieerd over een aantal essentiële vraagstukken zodat er nu een strategie ligt met een concreet plan dat veel focus heeft. Daarnaast zijn de plannen goed doorvertaald is naar de impact van Zorgvoorelkaar en de financials die daarbij horen. Ik heb Zorgvoorelkaar kunnen ondersteunen bij specifieke technology-vragen en heb ze kunnen matchen aan een pr-bureau uit mijn netwerk. Wat mij betreft was de Next Level coaching een hele waardevolle samenwerking.”

Ook meedoen?
In 2015 zal de tweede editie van het Next Level programma plaatsvinden. Ben je geïnteresseerd in deelname en wil je op de hoogte blijven van het nieuwe programma? Mail dan naar marijt@social-enterprise.nl

---
Europese steun
Social enterprises spelen een belangrijke rol in het aanpakken van maatschappelijke problemen en zijn daarom een belangrijke pijler in het socio-economische beleid van de EU. Voor sociaal ondernemers is het echter vaak lastig om (groei)kapitaal aan te trekken om hun onderneming te laten groeien en daarmee hun impact te vergroten. Het Next Level programma is een professioneel ontwikkelingsprogramma dat gericht is op het ondersteunen van social enterprises bij het ontwikkelen van een groeistrategie en het vinden van financiering om de onderneming professioneel op te kunnen schalen. Mede door steun van de EU ging de eerste editie van Next Level in september 2014 van start.

 

 

 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •