Nieuws

De Wasstraat Inspiratiesessies

Kunnen ondernemers, net zoals Martin Kniest uit De Wasstraat, duurzame arbeidsrelaties creëren met werknemers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Wat komt hierbij kijken en wat kunnen we leren van werkgevers én werknemers? Wees bij de online bijeenkomsten over duurzame arbeidsrelaties.

Gepubliceerd op 20 juli 2021

In navolging van de vijfdelige documentaireserie De Wasstraat, waarin zes werknemers en de directeur van een hypermoderne wasstraat in Deventer worden gevolgd, starten begin september De Wasstraat Inspiratiesessies. Met betrokkenen uit de provincies Overijssel, Utrecht en Noord-Brabant worden de kansen en uitdagingen onderzocht uit de betreffende provincie.

Doel is concrete afspraken maken die resulteren in duurzame arbeidsrelaties tussen werkgevers en werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Geïnspireerd door succesverhalen uit de regio, zoeken ze met de betrokkenen naar duurzame oplossingen. Ook willen ze werkgevers inspireren om socialer te ondernemen. Hoe kunnen zij zelf het verschil maken in hun omgeving? 

De bijeenkomsten vinden online plaats en worden gemodereerd door Jeroen Klinkers van Kale Jakhals Producties, producent van de documentaireserie. Jeroen wordt bijgestaan door Martin Kniest, ondernemer en hoofdpersoon uit De Wasstraat. Daarnaast schuiven bij iedere bijeenkomst regionale spelers aan, zoals de wethouder, het werkbedrijf, werkgevers en werknemers. 

De Wasstraat Inspiratiesessies starten met de volgende provincies:
> Overijssel – woensdagavond 1 september, 20.00 uur
> Utrecht – maandagavond 6 september, 20.00 uur
> Noord-Brabant – dinsdagavond 7 september, 20.00 uur

Aanmelden
Wil je meepraten of meeluisteren tijdens een van De Wasstraat Inspiratiesessies? Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding ontvang je meer informatie over het programma.

Succesverhalen gezocht
Per bijeenkomst worden twee ondernemers/bedrijven uitgelicht, die nu al duurzame arbeidsrelaties aangaan met werknemers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ze zijn op zoek naar deze succesverhalen die als voorbeeld kunnen dienen voor anderen. Ken of ben je zo’n ondernemer? Meld dit bedrijf dan hier aan.

Partners
De Wasstraat Inspiratiesessies worden georganiseerd door HUMAN en Kale JakhalsProducties. Ze worden mede mogelijk gemaakt door inhoudelijke en/of financiële steun van Stichting DOEN, de Rabo Foundation, de provincie Overijssel en werkgeversorganisatie De Normaalste Zaak.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •