Nieuws

De Balie: 27 September 'Mijn Idee voor Nederland'

  In de vijfde aflevering van ‘Mijn idee voor Nederland’ zal Willemijn Verloop Social Enterprise NL lanceren. Een nationaal platform om in Nederland de Social Enterprise sector te stimuleren en laten groeien. ‘Deze tijd biedt bij u.

Gepubliceerd op 14 augustus 2012

 
In de vijfde aflevering van ‘Mijn idee voor Nederland’ zal Willemijn Verloop Social Enterprise NL lanceren. Een nationaal platform om in Nederland de Social Enterprise sector te stimuleren en laten groeien.‘Deze tijd biedt bij uitstek kansen voor een nieuwe generatie ondernemers; mensen met innovatieve ideeën, ambitie, creativiteit en een drive voor maatschappelijke impact. Voortrekkers die Nederland (en de wereld) willen verbeteren door te ondernemen. Hoe zorgen we er als maatschappij voor dat we problemen als kansen gaan zien en hoe kunnen we ondernemerschap inzetten om dit te realiseren? Hoe streven we voorbij het dogma van winstmaximalisatie naar breed gedragen sociale innovatie waar mens en maatschappij beter van worden?'


Volgens Willemijn Verloop heeft Nederland meer sociaal ondernemerschap nodig. Duurzame en zelfvoorzienende oplossingen voor hardnekkige problemen op terreinen waar markt en overheid tot nog toe tekort geschoten zijn. Ondernemingen die buiten de traditionele kaders van markt, overheid en ‘civil society’ om, ‘entrepreneurial’ zijn. Ze wil meer sociale innovatie in Nederland creëren middels het stimuleren van Social Enterprises.


Over de serie ‘Mijn Idee voor Nederland’

Waar gaat onze huidige bestuurselite de mist in? Wat is het grootste probleem van ons land en hoe gaan we dat oplossen? In ‘Mijn idee voor Nederland’ gaan we op zoek naar antwoorden. Wat gaat er mis en welke maatregelen zijn er nodig om het tij te keren? Voor antwoorden gaan we ten rade bij politici, wetenschappers en schrijvers die een andere, vernieuwende blik op Nederland durven werpen. Tijdens vorige afleveringen presenteerden Lodewijk Asscher, Marjolijn Februari, Meindert Fennema en Sywert van Lienden reeds hun ‘Idee voor Nederland’ in De Balie. ‘Mijn Idee voor Nederland’ is een programmaserie in samenwerking met de Volkskrant.


De Balie:: Willemijn Verloop: Mijn Idee voor Nederland.cialis generique


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •