Nieuws

CU dient Initiatiefnota 'Ondernemen met een maatschappelijke missie' in

De ChristenUnie heeft vandaag de Initiatiefnota 'Ondernemen met een maatschappelijke missie' ingediend. Een belangrijke stap voor sociaal ondernemerschap in Nederland.

Gepubliceerd op 8 september 2018

Eppo Bruins, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, heeft vandaag de Initiatiefnota 'Ondernemen met een maatschappelijke missie' ingediend. Hierin pleit Bruins voor een passende juridische positie voor sociale ondernemingen zodat zij hun maatschappelijke missie op een heldere en stevige manier kunnen vastleggen. Bruins licht zijn ideeën toe in een interview met het Algemeen Dagblad: "Sociale ondernemingen moeten telkens weer uitleggen wat hun missie is. Als ze met investeerders praten, als ze naar de bank gaan voor een lening. Daarbij stuiten ze op een hardnekkig neoliberaal denken: hoe kunnen we op de kortst mogelijke termijn zo veel mogelijk winst maken? Maar zo denken deze bedrijven dus helemaal niet." Ook bij de NOS aandacht voor de Initiatiefnota van Bruins.

Lees hier de hele Initiatiefnota.

Social Enterprise NL is positief over de Initiatiefnota, directeur en bestuursvoorzitter Mark Hillen: “Dit is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland. Sociaal ondernemers willen hun maatschappelijke missie uitdragen en vastleggen en de voorstellen in de Initiatiefnota zijn een stap in de goede richting.“ Ook sociaal ondernemers reageren positief op de Initiatiefnota:

Eva Gouwens, Managing Director Fairphone: De initiatiefnota is een belangrijke stap om sociaal ondernemerschap te bevorderen en een duidelijk signaal naar buiten dat duurzame bedrijfsvoering mogelijk en wenselijk is.

Joske Paumen, voormalig directeur van The Colour Kitchen: Idealiter kiezen wij voor de B.V.m. Transparanter en minder administratieve lasten.

De Initiatiefnota is een eerste stap naar een passende juridische stap voor sociale ondernemingen. Het kabinet Rutte III zal nu op de nota reageren, uiteraard volgen we dit proces intensief.

Meer weten over de juridische positie van sociale ondernemingen, lees het visiedocument van Social Enterprise NL  B.V.m. De sociale onderneming op weg naar het Burgerlijk Wetboek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •