Nieuws

City deal Impact Ondernemen ondertekend!

Vandaag, 11 maart, wordt tussen 13.00-15.00 de City Deal Impact ondernemen gelanceerd. De City Deal zal worden ondertekend door staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer. 

Gepubliceerd op 11 maart 2021

City Deal: versterken van impact ondernemen
De City Deal Impact Ondernemen is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met het stedennetwerk G40. De City Deal richt zich op het versterken van impact ondernemers in Nederland zodat we samen een duurzame en inclusieve betekeniseconomie kunnen realiseren: een economie die invulling geeft aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, de SDG’s. 

Social Enterprise NL zal samen met Impact Noord een voortrekkersrol nemen in spoor 2: loket- en netwerk spoor ‘connecting the dots’. Dit spoor heeft als doel om bestaande regelingen en ondersteuning meer bij impact first ondernemingen te laten landen en om kennisvergroting over impact ondernemen bij het reguliere MKB te vergroten. Hierbij wordt ingezet op het versterken van netwerken van impact ondernemers en de verbinding te leggen tussen deze netwerken en MKB netwerken.  Social Enterprise NL ziet de City Deal Impact Ondernemen als een mooie stap in de ontwikkeling van het ecosysteem voor sociaal ondernemen. 

Over de City Deal 
De City Deal is een innovatief instrument waarmee de bestaande initiatieven in de impact economie met elkaar verbonden worden en de samenwerking wordt verstevigd. Gezamenlijk versterken we de infrastructuur voor kennisdeling en samenwerking. Dat doen we door versterking van netwerkvorming, door ontwerp van verdienmodellen op maatschappelijke opgaven, door in te zetten op doorgroei en opschaling van impact ondernemers, door financieringsstromen voor impact ondernemers toegankelijker te maken en door ondernemers meer en beter te laten samenwerken Het versterken van deze impact gebeurt op drie sporen; het Overheidsorganisatie spoor, loket- en netwerk spoor en financiële spoor.  

Lees meer over deze City Deal op AgendaStad.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •