Nieuws

Blog Next Level #1: Next Level programma van start!

Afgelopen weekend ging Social Enterprise – Next Level officieel van start en maakten de 8 deelnemende social enterprises kennis met elkaar, de coaches die hen de komende maanden zullen bijstaan en het team van Social Enterprise NL. Uit de meest re.

Gepubliceerd op 23 september 2014

Afgelopen weekend ging Social Enterprise – Next Level officieel van start en maakten de 8 deelnemende social enterprises kennis met elkaar, de coaches die hen de komende maanden zullen bijstaan en het team van Social Enterprise NL.

Uit de meest recente monitor van Social Enterprise NL blijkt dat meer dan 50% van de ondervraagde sociaal ondernemers het aantrekken van kapitaal ervaart als de grootste uitdaging voor groei. Social Enterprise NL ontwikkelde daarom een intensief programma om social enterprises actief te ondersteunen in het formuleren en realiseren van hun groeiambities en het aantrekken van investeringen om deze te realiseren.

next_levelDe komende drie maanden gaan de 8 deelnemende ondernemers intensief aan de slag met het opstellen en aanscherpen van hun groeistrategie, de bijbehorende financieringsbehoefte en ontwikkelen ze een investment case waarmee ze investeerders kunnen gaan benaderen. Gedurende het traject worden alle ondernemers ondersteund door een coach.  De coaches van het next level programma zijn geselecteerd op hun ervaring als ondernemer, investeerder en specifieke sector kennis. Naast de begeleiding van de coach worden ondernemers in 5 intensieve bijeenkomsten bijgespijkerd op belangrijkste criteria om succesvolle groei te realiseren,. Op 3 december pitchen alle ondernemer tenslotte voor een groep van potentiele investeerders.

Het doel van het Next Level programma is om social enterprises te versnellen richting hun next level, door de juiste kennis en kunde te mobiliseren en ondernemers en investeerders actief bij elkaar te brengen.

Wie doen er mee?
Social Enterprise NL selecteerde 8 ambitieuze ondernemers voor de eerste editie van Next Level programma. De groei ambities van deze ondernemers zit in internationale uitbreiding, het opzetten van een nieuwe productielijn, het openen van een nieuwe vestiging tot aanboren van een geheel nieuwe klantengroep. De deelnemers zijn social enterprises Dick Moby, Brouwerij de Prael, Zorgvoorelkaar, WOO, Autitalent, GB4all, TropIQ en Worldmapping. Bekijk de coaches op de website van het Next Level Programma.

De komende tijd vind je interviews, blogs en meer info op de website van Next Level.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •