Nieuws

Bas van Abel treedt toe tot Raad van Toezicht

Goed nieuws! Bas van Abel is per 3 juli 2019 toegetreden tot de Raad van Toezicht van Social Enterprise NL. Daar zijn we erg blij mee!

Gepubliceerd op 5 juli 2019

Mark Hillen geeft aan: "Bas weet als oprichter van Fairphone wat er komt kijken bij het opzetten en laten groeien van een sociale onderneming. Daarnaast heeft hij een brede visie over hoe we een nieuwe economie kunnen bereiken. Daarmee is hij een enorme aanwinst voor Social Enterprise NL." Bas van Abel: "Sociaal ondernemen staat inmiddels op de kaart in Nederland, het is nu tijd na te denken hoe we ook echt tot systeemverandering komen, ik kijk er naar uit om hieraan bij te dragen".

Bas van Abel is de oprichter van Fairphone, Ashoka fellow en winnaar van meerdere prijzen. Eind 2018 stopte hij als CEO van Fairphone, waar hij wel nog actief is in de board. Hij is een van de oprichters van De Clique, een social enterprise die zich richt op het gescheiden inzamelen van biostromen. Meer info over Bas via LinkedIn.

Robert Carsouw (McKinsey) is per 3 juli 2019 afgetreden uit de Raad van Toezicht, hij was RvT lid sinds de start van Social Enterprise NL (2012).

De volledige Raad van Toezicht bestaat nu uit Ties Kroezen (voorzitter), Rob van Tulder, Paulette van Ommen, Marieke van der Werf en Bas van Abel. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •