Nieuws

Bananenredder Laura Hoogland van SUNT Food ontvangt eerste Butterfly Award

Laura Hoogland, oprichtster van SUNT Food, neemt de eerste Butterfly Award in ontvangst met daarbij een geldbedrag van €12.345,67. De Butterfly Award is een initiatief van Fred Foundation en Social Enterprise NL om sociale ondernemingen die hard werken aan een mooi toekomstbeeld in het zonnetje te zetten zonder dat er sprake is van iets te winnen. Het hele idee van winnen is gebaseerd op competitie en uitsluiting en dat is precies wat de Butterfly Award niet beoogt; het is een erkenning.

Gepubliceerd op 1 juli 2021

Over de Butterfly Award

De Butterfly Award creëert positieve aandacht voor inspirerende sociaal ondernemers die met de huidige economische principes breken en zich inzetten om zoveel mogelijk maatschappelijke impact te maken. De award zelf is een vlinder gemaakt door Nic&Mic, een sociale onderneming die kunst maakt van aangespoelde teenslippers uit Kenia. De vlinder betekent dat elk klein ding dat je doet, ertoe doet en de wereld kan veranderen. Een kleine onderneming kan een enorme invloed hebben op heel veel grote spelers. Laura en haar sociale onderneming Sunt krijgen naast de award een bedrag van €12.345,67 geschonken om nog verder te kunnen vliegen en om nog meer verschil te maken in de wereld. 

De Butterfly Award gelooft ook in het pay-it-forward effect. Laura mag een andere inspirerende sociaal ondernemer in het zonnetje zetten die het verdient om verder te kunnen vliegen. Deze ondernemer ontvangt ook positieve aandacht en krijgt van de €12.345,67 een geldbedrag van €2345,67 geschonken. Half juli wordt bekend gemaakt wie dat is geworden.

Sunt mag de eerste Butterfly Award in ontvangst nemen, omdat zij de verspilling van bananen, de meest verspilde fruitsoort ter wereld, tegengaat door de hele keten aan te pakken. Hoe ze dat doen en waar ze nu staan, lees je verder op de website van de Butterfly Award: www.butterflyaward.nl

 

Voor meer informatie en verzoeken kun je contact opnemen met Evelien Pleging via evelien@social-enterprise.nl of 06-42735309.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •