Nieuws

Amerikaanse topaccelerator selecteert Nederlandse Peerby

Het gerenommeerde Amerikaanse startersprogramma TechStars komt deze zomer voor het eerst naar Europa en heeft Peerby geselecteerd als één van de elf start-ups om te begeleiden. Gedurende drie maanden krijgen de Amsterdammers training en advies v.

Gepubliceerd op 8 juli 2013

Het gerenommeerde Amerikaanse startersprogramma TechStars komt deze zomer voor het eerst naar Europa en heeft Peerby geselecteerd als één van de elf start-ups om te begeleiden. Gedurende drie maanden krijgen de Amsterdammers training en advies van een groep Europese en Amerikaanse mentoren over hoe Peerby het snelste kan groeien. Mentoren die zich hebben verbonden aan het programma zijn onder andere Brad Feld, investeerder in Zynga en Dick Costolo, en één van de oprichters van Twitter.

Selectie door TechStars wordt door financiers gezien als een garantie voor kwaliteit. Geselecteerden ontvangen bij aanvang van het programma direct $100.000 van een groep Amerikaanse investeerders. De selectieprocedure was streng: van de 1302 aanmeldingen voor TechStars Londen werden er 11 uitgekozen. Peerby is het tweede Nederlandse bedrijf in de geschiedenis van TechStars dat mee mag doen aan het programma.

“Het is fantastich dat TechStars ons heeft uitgekozen. Het is een kwaliteitsstempel dat voor ons deuren opent naar internationale groei en financiering.” - Daan Weddepohl (oprichterPeerby)

Peerby is gestart door Daan Weddepohl en Eelke Boezeman. Daan heeft met Peerby het Founders Institute Mentorship programma doorgelopen en is daarna geselecteerd voor Rockstart Accelerator. Vorig jaar september heeft Peerby 125.000 dollar gewonnen met de Postcode Lottery Green Challenge en in juni won Peerby de internationale sociale ondernemersverkiezing Join Our Core van ijsmakers Ben & Jerry's.

Wil je op de hoogte blijven van hoe Peerby het programma doorloopt? Houd hun blog in de gaten!

Over Peerby:
Peerby is lenen van je buren. Op de website Peerby.nl of via de app kan je spullen lenen door rond te vragen in je eigen buurt. Zo bevordert Peerby het contact in buurten, is goed voor je portemonnee en is ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8ste van alle CO2 uitstoot wordt geproduceerd door de productie en consumptie van goederen.

 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •