Nieuws

2e Kamerleden CDA en D66 op bezoek bij Fairphone

Op initiatief van Social Enterprise NL zijn de Tweede Kamerleden Mustafa Amhaouch (CDA) en Jan Paternotte (D66) op 21 september op werkbezoek gegaan bij Fairphone.

Gepubliceerd op 21 september 2017

Op initiatief van Social Enterprise NL zijn de Tweede Kamerleden Mustafa Amhaouch (CDA) en Jan Paternotte (D66) op 21 september op werkbezoek gegaan bij Fairphone. Om meer te leren over deze innovatieve social enterprise en sociaal ondernemerschap in zijn algemeen. CDA en D66 hebben zich in hun verkiezingsprogramma's positief uitgelaten over sociaal ondernemerschap.

 

werkbezoekwebsite.jpg

v.l.n.r. Bas van Abel (Fairphone), Mustafa Amhaouch (CDA), Jan Paternotte (D66), Stefan Panhuijsen (Social Enterprise NL). 

 

Oprichter en CEO van Fairphone Bas van Abel deed een duidelijke oproep aan de Kamerleden: "Innovatie wordt nog te veel gezien als iets dat alleen met techniek te maken heeft, maar het gaat ook om op nieuwe manieren maatschappelijke vraagstukken oplossen. Zorg dat ook deze sociale innovatie een plek krijgt in innovatieregelingen zoals de WBSO."

Andere onderwerpen die aan bod kwamen waren de Aanbestedingswet, financieringsregelingen en de juridische positie van sociale ondernemingen. Lees hier de visie van Social Enterprise NL op een modaliteit voor sociale ondernemingen.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •