Nieuws

25 sept: online college van Mark Hillen

Op donderdag 25 september om 12.00 uur kun je een online college van Mark Hillen (mede-oprichter van Social Enterprise NL) volgen: 'Als overheid sociaal ondernemers beter helpen.'  Dit college is maakt onderdeel uit van Omooc, een ser.

Gepubliceerd op 21 september 2014

Op donderdag 25 september om 12.00 uur kun je een online college van Mark Hillen (mede-oprichter van Social Enterprise NL) volgen: 'Als overheid sociaal ondernemers beter helpen.' 


Dit college is maakt onderdeel uit van Omooc, een serie online colleges en hang-outs over het functioneren van de overheid, gericht op ambtenaren maar voor iedereen toegankelijk. Het college gaat in op de vragen wat sociaal ondernemen is, wat de waarde van social enterprises zijn en hoe je als overheid de kracht en macht van sociaal ondernemers kunt benutten. Mark laat aan de hand van voorbeelden zien dat een sociaal ondernemer iemand is die een concurrentienadeel neemt, waar consumenten in mee moeten gaan.


“Een sociaal ondernemer begint zijn bedrijf om een probleem om te lossen, een maatschappelijk probleem, een probleem dat de overheid eigenlijk ook heeft. Maar het is een ondernemer, het is een bedrijf, hij moet een beetje geld verdienen voor zichzelf. Dat is misschien niet primair voor hem, hij wil het probleem oplossen, maar het is toch een zakelijk iemand.”


Om het college te volgen en mee te discussiëren via de hang-outs kun je je (kosteloos) aanmelden bij Omooc, daar vind je ook colleges van o.a. Albert Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden) en Sadik Harchaoui (Society Impact).


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •