Nieuws

17 sociaal ondernemers op missie naar SOCAP

Één van internationaal grootste impact conferenties in San Francisco (SOCAP) kleurt dit jaar weer oranje. 17 sociaal ondernemers zijn aanwezig om samenwerkingspartners te vinden die de ondernemingen en het ecosysteem kunnen helpen verder te ontwikkelen.

Gepubliceerd op 23 oktober 2018

Nederlands succes in sociaal ondernemerschap internationaal gevierd op SOCAP 2018

Één van internationaal grootste impact conferenties in San Francisco kleurt dit jaar weer oranje

Na een succesvolle missie van Nederlandse sociaal ondernemers naar SOCAP vorig jaar, betreedt dit jaar weer een Nederlandse delegatie de bodem van San Francisco. Van 23 tot 26 oktober staat San Francisco in het teken van sociaal ondernemen tijdens SOCAP: dé hotspot voor maatschappelijke innovatie en ondernemerschap. Gemeente Amsterdam, Gemeente Den Haag (bekend als ImpactCity), Gemeente Rotterdam, RVO, PwC, Social Enterprise NL, en Enviu organiseren samen een handelsmissie met zeventien buitengewone Nederlandse sociale ondernemingen naar dit bijzondere evenement. Met als kernboodschap: Nederlandse ondernemers en het Nederlandse eco-systeem zijn in Europa koplopers in het sociale domein. Gedreven door pragmatisme, ondernemerschap en samenwerking. 

SOCAP, werelds grootste impact conferentie

SOCAP is een jaarlijks evenement in San Francisco, waar duizenden impactinvesteerders en sociale ondernemers van wereldklasse samenkomen. Allemaal gericht op het creëren van systemische impact en het vergroten van de kapitaalstroom naar een betere wereld. 

 Nederland koploper in Europa

Recent onderzoek laat zien dat Nederland een van de snelst groeiende sociale impactsystemen is in Europa. Tien jaar geleden bestond het bedrijfsklimaat voor sociale ondernemers nog bijna niet. In vijf jaar tijd zijn er in Nederland, volgens McKinsey, ongeveer 6.000 sociale ondernemingen opgezet, waarvan de omzet is gegroeid met 75% tot 3,5 miljard euro. Dit betekent dat deze bedrijven verantwoordelijk zijn voor een indrukwekkende 3,5% van de BBP-groei van de Nederlandse economie in de laatste vijf jaar.

Hoe Nederland deze groei heeft gerealiseerd en welke actoren daarin cruciaal zijn geweest, die kennis, ervaring en lessons learned worden deze week gedeeld met de internationale gemeenschap op SOCAP.  

Tevens vindt de officiële lancering plaats van het rapport van PwC over de ontwikkeling van het Nederlandse ecosysteem door de jaren heen: ‘Het bouwen van een ecosysteem voor sociaal ondernemerschap: de geleerde lessen uit Nederland’.

Ambitie: schalen van impact

De zeventien ondernemingen die deel uitmaken van deze bijzondere delegatie zijn: African Clean Energy; Closing the Loop; Coolfinity; Everless; Future Proof Shipping; GreenerU; Humansurge; Khaloom; Makers Unite; Moyee; People’s Pension; SCOPEinsight; SweepSmart; Sycada; The SocialMedwork; Upset; Yapili.

Doel van de Nederlandse delegatie is het vinden van samenwerkingspartners. Partners die de Nederlandse ondernemingen en het ecosysteem kunnen helpen verder te ontwikkelen. Helpen haar impact te kunnen opschalen. En partners die vanuit de Nederlandse ervaring kunnen worden geholpen hún impact te vergroten.

Na het succes van vorig jaar kan het niet anders dan dat dit jaar ook weer een geslaagde missie gaat worden!  

Bezoek http://www.socialimpact-mission.nl voor meer informatie en volg de missie op social media met de hashtag #SOCAP18NL

Nieuw logo handelsmissie.jpg

trefwoorden:

handelsmissie impact internationaal samenwerkingen sanfrancisco socap sociaalondernemen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •