Artikelen

Zomertip #4 Op vakantie met Social Enterprises

Doe het deze zomer eens anders, en plan je vakantie via een social enterprise. We zien namelijk dat steeds meer Nederlandse sociaal ondernemers de reislust van hun landgenoten inzetten om impact te bereiken. Ieder wat wils, op maat zoals jij het wilt ..

Gepubliceerd op 10 augustus 2015

Doe het deze zomer eens anders, en plan je vakantie via een social enterprise. We zien namelijk dat steeds meer Nederlandse sociaal ondernemers de reislust van hun landgenoten inzetten om impact te bereiken. Ieder wat wils, op maat zoals jij het wilt én met impact.

Unieke homestays & supporten van lokale economie
Neverbeen, I Like Local, Fair2, Doozze en Better Places staan te popelen om je deze zomer te helpen aan unieke homestays. Deze Nederlandse ondernemingen delen de missie om de reis zowel voor jou als voor de lokale economie waardevol te laten zijn en bijzondere ontmoetingen tot stand te brengen. Een reiziger die bij Doozze een homestay boekt, boekt niet zo zeer een overnachting, maar een verblijf van 1 of meerdere dagen waarbij het delen van leefstijlen centraal staat. Je eet mee, deelt in de dagelijkse rituelen, gaat samen naar de markt, kookt mee, of vist samen naar garnalen. Naast de mooie ontmoetingen en herinneren, is deze manier van reizen ook waardevol voor de lokale economie. Zo heeft Neverbeen tijdens hun pilot in Sri Lanka bewezen niet alleen onvergetelijke bestemmingen te bieden, maar ook een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan economische ontwikkeling in de buitengebieden van de gigantische wereldwijde toerisme markt. Neverbeen biedt hiermee elke huiseigenaar gemiddeld zo’n $100/maand aan extra inkomsten.

Voor jong & oud
Worldmapping neemt al jaren jongeren in de middelbare schoolleeftijd mee op reis naar Afrika, Azië en Zuid Amerika om hun grenzen te verleggen, en hun wereld – samen met leeftijdgenoten - te vergroten. ConnectingFriends laat juist wat oudere landgenoten (50+) van elkaars gastvrijheid gebruikmaken. Ze hebben een wereldwijd netwerk van ‘vrienden van vrienden’ die zowel recreatief als zakelijk logés kunnen ontvangen. Een andere aanpak is die van Weliketoshare. De site haalt de hotelprijzen van bekende boekingssites als Booking.com, Hotels.com en Expedia. Daarmee kunnen ze een selectie van zo’n 740.000 hotels wereldwijd aanbieden. Ze doneren een vast bedrag aan een goed doel voor elke nacht die via hun site geboekt wordt. De gebruiker betaalt daarvoor niets extra. Of wil je graag reizen in groepsverband? African Travels en FairMail nemen je graag mee naar bijzondere oorden in Afrika en Peru.

Dus. Mocht je deze zomer avontuur willen en geen zin hebben in overvolle glampings aan de Franse Rivièra, dan raden wij je deze social enterprises van harte aan. Stuur je een kaartje?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •