Artikelen

Zomertip #3 Talentfabriek010

Een natuurlijke plek in de stedelijke omgeving van Rotterdam, dat is Natuurtalent! Op zonnige dagen zit het terras vol, speurtochten worden gehouden, verjaardagen worden gevierd en taartjes worden gegeten. Loop een rondje in de tuinen, drink een kopje ..

Gepubliceerd op 24 juli 2015

Een natuurlijke plek in de stedelijke omgeving van Rotterdam, dat is Natuurtalent! Op zonnige dagen zit het terras vol, speurtochten worden gehouden, verjaardagen worden gevierd en taartjes worden gegeten. Loop een rondje in de tuinen, drink een kopje koffie of thee en lunch gezellig met elkaar. Of kom eens langs op de maandelijks Puurtalent markt met producten van lokale ondernemers.

Dorp in stedelijke omgeving
Natuurtalent, opgezet door Talentfabriek010, is een groene oase in Rotterdam Schiebroek met bloeiende stadslandbouw en een heus voedselbos. Voor kinderen is er een natuurspeeltuin waar nog echte hutten gebouwd kunnen worden en in bomen kan worden geklommen. Natuurtalent is een perfecte plek voor een zomerse dag in het midden van een geurende kruidentuin, scharrelende kippen, zoemende bijenkasten en Max de Moestuinkat. Bovendien is er een gezellig theehuis met uitgebreid terras waar het goed vertoeven is.

Impact op de buurt
Bij Natuurtalent worden leerwerkplekken gecreƫerd waar mensen zonder werk of diploma hun talent kunnen ontwikkelen. Er worden plekken voor praktijkonderwijs en stages geboden. Mensen waarbij niet alles vanzelf gaat krijgen een waardevolle dagbesteding. Diverse vrijwilligers van binnen en buiten de wijk zijn er met veel plezier bezig. Door de mooie mix van mensen ontstaat er een ontspannen omgeving waarin iedereen zich thuis voelt en leidt tot sociale cohesie in de wijk.

Over Talentfabriek010
Talentfabriek010 een sociale onderneming die Rotterdammers met afstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt door te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Voor een groot deel worden de activiteiten van Talentfabriek010 gefinancierd vanuit betaalde opdrachten zoals productieopdrachten in het naaiatelier, wassen en strijken voor de horeca en catering en de inkomsten uit de verkoop en verhuur in het theehuis van Natuurtalent als groene vergader locatie. Aangrenzend aan het theehuis is een winkeltje waar de producten uit eigen tuin en de naaiateliers worden verkocht.

Praktische informatie
Tuin en theehuis zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur aan de Veldkersweg 50. Iedere tweede zaterdag van de maand vindt van 10.00-16.00 uur de kleinschalige Puurtalent Markt plaats, met lokale en pure producten. Toegang is gratis.

>>> Lees verder Zomertip #4 Op vakantie met social enterprises

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •