Artikelen

Zelf ontworpen fietsen die voor meer eigenwaarde zorgen

Frank Klemann bouwde in 2010 een online fietsenwinkel: Tulpfietsen. Je kunt vanachter je computer een eigen fiets samenstellen en krijgt die binnen een week 100% rijklaar thuisbezorgd. Voor de productie van de fietsen heeft Klemann het pers.

Gepubliceerd op 13 mei 2013

Frank Klemann bouwde in 2010 een online fietsenwinkel: Tulpfietsen. Je kunt vanachter je computer een eigen fiets samenstellen en krijgt die binnen een week 100% rijklaar thuisbezorgd. Voor de productie van de fietsen heeft Klemann het personeel van de sociale werkplaats in Maastricht overgenomen. De mensen van de sociale werkvoorziening werken nu bij een echt bedrijf en dat doet veel goed voor hun eigenwaarde.

Tulpfietsen heeft zo een bijzondere manier gevonden om voor iedereen winst te creëren. Ze maken stevige Nederlandse stadsfietsen die de tand des tijds doorstaan en die je naar eigen smaak ontwerpt. Met een houten krat, een stevig kinderzitje, wel of geen handremmen, een leren zadel of juist een van zwart kunststof.  En Tulpfietsen helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook nog eens aan een mooie baan.

Image from the old website Frank Klemann[/caption]

Klemann: "Mensen die bij ons werken zijn nu af van het stigma dat ze bij de sociale werkplaats werken, ze werken nu in een echt bedrijf en dat versterkt hun eigenwaarde. Het ziekteverzuim is gedaald en de productiviteit is tweemaal zo hoog als toen ze nog bij de sociale werkplaats werkten. De werknemers voelen zich veel verantwoordelijker nu ze hier werken. Ze signaleren problemen, nemen eigen initiatief. Bij de sociale werkplaats wachtten ze tot het probleem werd opgelost."

Lees het hele verhaal van Tulpfietsen in NRC en Volkskrant.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •