Artikelen

What a beautiful day... ledenevent 2016

De dag begon met regen maar op het juiste moment brak de zon door. En daar stonden zo'n 150 sociaal ondernemers op het terras van de Metaal Kathedraal. Wat was het een mooie dag! Een verslag..

Gepubliceerd op 7 juli 2016

Het Social Enterprise NL Ledenevent: “Inspirerend om hier bij te horen”

"Taxi Electric powered by Vandebron, hoe mooi zou dat zijn?" De ideeën en mogelijkheden leken onbeperkt op het Social Enterprise NL Ledenevent. Dat begon al bij de plenaire opening, waar de bevlogen Taxi Electric oprichter Ruud Zandvliet, sociaal ondernemers opriep om de krachten te bundelen. “Samen kunnen we verandering brengen.” Met als doel een maatschappij die werkt voor mensen. Of in de woorden van Ruud: “Mensen hebben geen afstand tot de arbeidsmarkt, de markt heeft afstand tot de maatschappij.”

Dat deze opmerking veelvuldig is gedeeld op Twitter maakt iets duidelijk over het publiek dat zich had verzameld in de prachtige Metaal Kathedraal. Ruim 150 sociaal ondernemers uit verschillende sectoren en impactgebieden waren bij elkaar voor het jaarlijkse Social Enterprise NL Ledenevent. Dit jaar stond ‘samen naar meer impact’ centraal. En dat thema heeft zich op vele manieren waargemaakt gedurende de dag.

social enterprise workshop 4.jpg

Wie-met-wie en wie?
Na een korte introductie door het team van Social Enterprise NL werd de rest van de dag ingevuld ‘voor-en-door’ sociaal ondernemers. In 10 verschillende break out sessies deelden ondernemers hun ideeën, voorbeelden en best practices van samenwerkingen. Van productontwikkeling, samen acquireren en toegang tot elkaars klantenbestanden tot meedenken over marketing issues. Daarnaast waren er speeddates en durf te vragen sessies. al tijdens de deelsessies ontstonden de eerste ideeën en tijdens het festival gedeelte liep het de spuigaten uit. Swink verkende de mogelijkheden met Specialisterren en Stichting MEO, Verbonden en Woonz vonden elkaar, Tony’s wil werken met Wrappels en kan I-Did die eigenlijk niet maken? Marqt snuffelde aan Bast en de GRO burgers en De Meewerkers gaan doppen selecteren voor de geweldige Wasteboards. En zo ging het door… 

Best Deal Award van Bookdifferent
Een bijzondere bijdrage kwam van Bookdifferent: een overnachting in een duurzaam hotel. Aan deze mooie prijs moest een goede uitdaging gekoppeld worden! Dat werd de Best Deal Award: een nieuwe veelbelovende samenwerking tussen sociaal ondernemers. Met de vele ideeën werd duidelijk dat het moeilijk zou worden om een winnaar te kiezen. Uiteindelijk waren het Swink en MEO namen de prijs in ontvangst namen. Maar wie er uiteindelijk echt in het door Bookdifferent geselecteerde hotel gaat verblijven, weten zelfs wij niet.

social enterprise workshop 2.jpgFestival
Het walking dinner, waarmee de dag afgesloten werd, was ook één groot social enterprise feest. Van de BAST kolen op de barbecue, tot de GRO burgers van oesterzwammen en van de salades van Thuisafgehaald, de warme hapjes van The Colour Kitchen, de soepjes van Kromkommer, het bier van de Prael, de koffie van Moyee en Coffee Mania het kon allemaal niet op. Ook werden leuke producten gepresenteerd zoals de Roetz e-bike, Wrappels inpakdoeken van duurzaam katoen, de digitale printer van CRE8 en advies over duurzame energie van Sungevity. Een stralende zon zorgde ondertussen voor een droog terras, positieve energie en vrolijk borrelende mensen.

 

‘Confronterend en inspirerend’
De inhoud van de dag gaf inspiratie en genoeg onderwerpen voor gesprekken. Zoals Ron van Coffeemania zei: "De dag was confronterend en inspirerend. En dat is positief. Confronterend omdat we gewoonlijk worden geleid door de waan van de dag, vandaag is ook een moment om te denken en te praten over strategische keuz

es die we moeten maken. En inspirerend om hier bij te horen. Het doet me wat om met ons logo hiertussen te zien staan.”

Een mooi compliment, evenals de vele berichtjes en bedankjes die we in de dagen na het event hebben ontvangen. Wij vonden het een geweldige dag en willen hierbij iedereen bedanken voor jullie input en bijdrage aan een mooie, zeer inspirerende dag!

Het team van Social Enterprise NL

Zie ook het social verslag van het ledenevent

 

  Social enterprise event 2016 Willemijn Verloop.jpg    

social enterprise workshop 1.jpg

Social enterprise event 2016 sungevity.jpg Social enterprise event 2016 6 Wasteboard.jpg

Social enterprise event 2016 Rewear.jpg Social enterprise event 2016 2 Better places.jpg

Social enterprise event 2016 5.jpg     Social enterprise event 2016 .jpg

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •