Artikelen

Wat gebeurt er in deze tijden in Rotterdam?

Van Noord- tot Zuid-Nederland en van de oostelijke tot de westelijke provincies zijn in deze onrustige tijden inspirerende verbindingen ontstaan die we graag uitlichten. Sociaal ondernemers en diverse netwerken weten elkaar overal goed te vinden en komen er talloze oplossingen en initiatieven uit voort. In deze blog vertelt Voor Goed // Rotterdam Impact Agency wat er zoal in de regio Rotterdam gebeurt.

Foto door Guido Pijper | 6 mei 2020

Waar staat Voor Goed voor?
Rotterdam is een ’stad van twee snelheden’. Rotterdam is enorm populair en floreert, maar is ook nog steeds een stad met veel armoede en werkloosheid. Gelukkig zijn we rijk aan goede initiatieven, ondernemers, fondsen en de gemeente die een bijdrage willen én kunnen leveren aan deze maatschappelijke vraagstukken. Voor Goed helpt deze partijen elkaar te vinden, ondersteunt ze en werkt samen met hen aan nieuwe oplossingen. 

Wat doet Voor Goed in deze tijden?
Wij hebben vanaf het begin direct de focus gelegd op het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Bedrijven, de gemeente, fondsen en Rotterdammers die graag willen en kunnen bijdragen verbinden we met de vragen van de sociaal ondernemers en andere goede initiatieven. Hoe concreter de vraag, hoe beter wij kunnen verbinden. Door ons grote netwerk in Rotterdam hebben we al veel ‘matches’ gemaakt. Denk aan het koppelen van corporate bedrijven aan wijkinitiatieven voor het leveren van voedingsmiddelen, maar ook extra aandacht geven aan de producten en diensten van de sociaal ondernemer. Het gaat er ons nu om dat iedereen die wilt bijdragen en iedereen die hulp nodig heeft op het sociaal domein ons weet te vinden. Een groot aantal successen hebben we gehighlight in dit artikel. Want juist nu is het ook belangrijk om positief te blijven!

Goed Inkopen
Een ander voorbeeld waarbij we partijen verbinden, is onze Goed Inkopen pagina. Hier vind je een overzicht van sociaal ondernemers die actief bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen in Rotterdam. Bij deze ondernemers komt ‘Impact first’. Door bij hen in te kopen heb jij zelf of heeft jouw bedrijf een positieve impact op mens en/ of milieu. Bij Voor Goed richten we ons op de regio Rotterdam. Sociaal ondernemers die in deze stad actief zijn kunnen zich via onze site aanmelden om ook op de ‘Goed Inkopen’ pagina te worden opgenomen.

Blog Rotterdam:Impact Days Rdam Zaterdag-6.jpgFoto door Michelle Urbiztondo

Voor Goed Box
We zien in deze tijd dat veel van de Goed Inkopen ondernemers genoodzaakt zijn om hun bedrijfsmodel aan te passen. Reguliere verkoop is in deze tijden voor veel ondernemers lastig. Dit raakt niet alleen de sociaal ondernemers zelf als bedrijf, maar ook de doelgroepen en de missie waar zij voor staan. Gelukkig zien we ook op dit vlak nieuwe samenwerkingen ontstaan. Rechstreex is een sociaal ondernemer in Rotterdam die alleen maar lokale producten verkoopt via hun platform. Hiermee worden lokale producten op de kaart gezet. In de afgelopen maanden is de vraag groter dan ooit. Op het platform heeft oprichter en eigenaar Maarten Bouten in overleg met Voor Goed plek gemaakt voor producten van sociaal ondernemers. Op de ‘met elkaar Voor Goed pagina’ kan je alle beschikbare producten van sociaal ondernemers vinden en bestellen. Ook is er een Voor Goed box samengesteld met een assortiment van verschillende producten. Leuk voor thuis of om iemand mee te verrassen! 

Rotterdam bruist van de energie om beter uit deze corona crisis te komen. ‘Sterker door strijd’ wordt door menig Rotterdammer met trots uitgesproken. Een aantal andere mooie voorbeelden hiervan zijn:

Als je op de hoogte wil blijven van al onze activiteiten op sociaal en maatschappelijk gebied in Rotterdam, volg ons dan via LinkedIn en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Direct in contact komen kan natuurlijk ook! Stuur ons een mail naar info@voorgoedagency.nl.

#staysafe!

Team Voor Goed

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •