Artikelen

Verbeter de wereld, koop een kladblok

Social enterprise Binthout ontwerpt nieuwe designproducten van uw eigen boom. Binthout is het bedrijf van Cor Wobma en Karst Klein uit Zwolle, zij delen niet alleen de liefde voor en kennis over hout, maar ook de wens om werk te bieden aan mensen die b..

Gepubliceerd op 6 oktober 2014

Social enterprise Binthout ontwerpt nieuwe designproducten van uw eigen boom. Binthout is het bedrijf van Cor Wobma en Karst Klein uit Zwolle, zij delen niet alleen de liefde voor en kennis over hout, maar ook de wens om werk te bieden aan mensen die buiten het reguliere arbeidsproces vallen. De creativiteit en ervaring van Cor als industrieel ontwerper en de knowhow en liefde voor hout van Karst vormen samen de basis van Binthout, waarmee ze niet alleen zorgen voor een mooi product van vertrouwd hout maar bovendien werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 


kladblok_02Dus?
Afgelopen jaar heeft Binthout bij het FabLab kunnen proeven aan het werken met een lasersnijmachine. Ze hebben hun mensen ermee leren werken en nieuwe producten ontwikkeld van Nederlands hout. De lasersnijder biedt hele mooie mogelijkheden voor nieuwe producten en dus meer werkgelegenheid. 


Om draagvlak te creëren voor de financiering van deze lasersnijmachine hebben Cor & Karst een bijzonder kladblok bedacht en ontwikkeld. Hun kladblok is van hout van een lokale boom. Is het blok volgeschreven? Dan schuur je je tekst er weer vanaf. Handig voor jou en werk voor een ander.


Vorige week startte hun crowdfundactie bij Kickstarter. Door een kladblok te kopen of kado te geven creëer je dus direct werkgelegenheid voor deze mensen. Vanaf 3 exemplaren kun je een persoonlijke boodschap of tekst achterlaten op het blokje. Vanaf 5 exemplaren kun je een eigen logo laten laseren op de bovenkant


Ook een kladblok?
Met de aankoop zorg je voor een goede besteding van een omgekapte boom, werkgelegenheid voor een bijzondere doelgroep én een handig blok. Ga naar de website van Kickstarter en bestel je kladblok(ken). Iedereen winst!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •