Artikelen

Van Hulley maakt ondergoed voor bankiers

Afgelopen maandag en dinsdag stond Jolijn Creutzberg van Van Hulley met haar mobiele naaiatelier en twee naaisters in het kloppend hart van het bankierswezen: het hoofdkantoor van de ABN AMRO op de Zuidas in Amsterdam. De medewerkers kregen de aanbiedi..

Gepubliceerd op 25 september 2013

Afgelopen maandag en dinsdag stond Jolijn Creutzberg van Van Hulley met haar mobiele naaiatelier en twee naaisters in het kloppend hart van het bankierswezen: het hoofdkantoor van de ABN AMRO op de Zuidas in Amsterdam. De medewerkers kregen de aanbieding om hun oude overhemd in te leveren en het met de hand en vakkundig om te laten toveren tot een boxershort. 


Van Hulley werkt met vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, ze krijgen er een opleiding en gaan daarna in het atelier aan de slag om van overhemden handmatig boxershorts te maken. Daarmee voorkomt van Hulley niet alleen dat grote lappen goede stof worden weggegooid maar creëren bovendien werkgelegenheid voor vrouwen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. 


shop3115300.images.verhaal1Jolijn ging na waar ze de grootste overhemd-kans had: op de Zuidas! Meer dan 1000 mensen passeerden op weg naar het bedrijfsrestaurant haar atelier en maakten een praatje over haar sociale onderneming. Daarbij kregen ze een envelop in handen waar ze nog de hele week tegen gereduceerd tarief (mogelijk gemaakt door de ABN AMRO zelf) hun overhemd in kunnen inleveren om ze later terug te krijgen als ondergoed.


Door deze bijzondere samenwerking laat ABN AMRO zien dat ze sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel heeft en kreeg Van Hulley een podium om haar werk te laten zien en haar verhaal te vertellen. Zoals gezegd: ze hebben een  mobiel naaiatelier, dus ken je een plek waar veel overhemden worden gedragen en draag je sociaal ondernemerschap een warm hart toe? Dan weet je wat je te doen staat!


Meer informatie over Van Hulley vind je op de website

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •