Artikelen

Van delen wordt de economie beter

Wat velen al vermoedden wordt nu ook in de internationale pers bevestigd: van delen wordt de economie beter. Niet alleen Forbes schenkt er deze week aandacht aan, ook 360 Magazine refereert de Washington Post:  "Delen maakt de economie efficiën.

Gepubliceerd op 29 oktober 2013

Wat velen al vermoedden wordt nu ook in de internationale pers bevestigd: van delen wordt de economie beter. Niet alleen Forbes schenkt er deze week aandacht aan, ook 360 Magazine refereert de Washington Post: 


share_1"Delen maakt de economie efficiënter, zegt The Washington Post. Vraag en aanbod raken beter op elkaar afgestemd en prijzen dalen. De deeleconomie is dan ook geen ondergrondse subcultuur, maar heeft direct invloed op de economie als geheel."


Verschillende sociaal ondernemers (denk aan Peerby, Thuisafgehaald, Snappcar, MyWheels en meer) spelen in op deze manier van waarde creëren, ze maken het mogelijk auto's te delen, veldbedden, boormachines en barbecues van elkaar te lenen, maar ook maaltijden worden op grote schaal uitgewisseld. En dat betekent dus voor iedereen winst!


Lees hier het hele stuk van 360 Magazine en hier het langere artikel op Forbes. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •