Artikelen

Uitvinder Boyan maakt de oceanen weer schoon

‘Let’s make the oceans clean again!’ Nog maar 22 jaar en nu al grootse plannen met zijn inmiddels 60-koppige bedrijf The Ocean Cleanup. Boyan Slat was twee weken terug te gast bij de derde editie van de Climate College Tour.

Gepubliceerd op 27 februari 2017

‘Let’s make the oceans clean again!’ Nog maar 22 jaar en nu al grootse plannen met zijn inmiddels 60-koppige bedrijf The Ocean Cleanup. Boyan Slat was twee weken terug te gast bij de derde editie van Climate College Tour, georganiseerd door Social Enterprise NL, Sungevity en The Student Hotel. Hier een kleine terugblik op het interview. 

Tijdens een vakantie in Griekenland kwam Boyan tijdens een duik meer plastic zakjes tegen dan vissen. Het begon te kriebelen; hier moest iets aan worden gedaan. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en leidt Boyan the Ocean Cleanup met een duidelijke missie; het volledig opschonen van de oceaan. ‘Hard werken is het zeker, maar het is de kunst niet tevreden te zijn en altijd te denken hoe te verbeteren, vernieuwen en verduurzamen’, aldus Boyan. ‘Het is een kwestie van de evolutionaire principes toepassen op het concept; veel dingen proberen en als iets werkt dan dat pad in te slaan.’ 

The Ocean Cleanup werkt met een speciaal ontworpen systeem dat werkt met de natuurlijke zeestromingen. Het plastic wordt vanzelf gegroepeerd in de installatie van lange, drijvende armen, waarna het vervolgens kan worden opgeslagen en opgehaald. 

The Climate College Tour: dè bijeenkomst waar je je kunt laten inspireren door koplopers in klimaat, ondernemerschap en duurzaamheid. Wil je graag de volgende editie bijwonen? Houd ons via Twitter of Facebook in de gaten! 

 

 

trefwoorden:

Boyan Cleanup Climate College ocean Slat Tour

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •