Artikelen

'Stripboek' over 100 jaar helpen door Cartoon Movement

Onze visie op helpen en hulp bieden is gedurende de tijd behoorlijk veranderd, social enterprise Cartoon Movement brengt deze ideeën in samen in een comic ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van hulporganisatie Cordaid. Hierin lees je ov.

Gepubliceerd op 23 mei 2014


Onze visie op helpen en hulp bieden is gedurende de tijd behoorlijk veranderd, social enterprise Cartoon Movement brengt deze ideeën in samen in een comic ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van hulporganisatie Cordaid. Hierin lees je over stille helpers tijdens de wereldoorlogen, en ontdek je de drijfveren van de missionarissen van de jaren '50 en '60 toen de basis werd gelegd voor internationale ontwikkelingshulp.
Ook nu leven we ook in een tijd waarin de visie op helpen verandert: van overheidstaak naar sociaal ondernemerschap. Hoe gaat helpen er in de komende decennia uitzien?


comic_cordaidEerste hoofdstuk online
100 jaar stille helpers is een reis langs de geschiedenis en toekomst van helpen. Het eerste hoofdstuk, Caritas in oorlogstijd, is inmiddels online te lezen. Hierin ontdek je de geschiedenis van Cordaid in 1914 begint met het opvangen van Belgische oorlogswezen. Volgende maand verschijnt het volgende hoofdstuk, waarin het verhaal van een stille helper in de Tweede Wereldoorlog wordt verteld.


Wil je geen hoofdstuk missen? Volg de ontwikkelen dan via Facebook op Dit wil ik met je delen. De comic verschijnt vanaf oktober ook boekvorm. 


Over Cartoon Movement
Cartoon Movement is een online community van cartoonisten over de hele wereld. Doel van dit platform is het bieden van een podium aan onafhankelijke, politiek geëngageerde cartoonisten en hun werk wereldwijd beschikbaar te maken. 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •