Artikelen

Sociale ICT-bedrijven in coöperatie

Vier sociale ondernemingen bundelden hun krachten en lanceerden deze week de eerste coöperatie van ICT-social enterprises: IN2IT. Hun missie is mensen met autisme aan de slag helpen. Het idee en de opzet voor IN2IT zijn afkomstig van ..

Gepubliceerd op 20 februari 2015

Vier sociale ondernemingen bundelden hun krachten en lanceerden deze week de eerste coöperatie van ICT-social enterprises: IN2IT. Hun missie is mensen met autisme aan de slag helpen. Het idee en de opzet voor IN2IT zijn afkomstig van Start Foundation. Deze maatschappelijk investeerder uit Eindhoven ondersteunt de coöperatie ook financieel.

Sil de Graaf van Start Foundation: ‘‘In de ICT komen de kwaliteiten van mensen met autisme vaak uitstekend tot hun recht. Dat zie je ook bij de bedrijven die samen IN2IT vormen. Als coöperatie komen zij voor grotere opdrachten in aanmerking, die nu voor elk afzonderlijk niet haalbaar zijn. Ze kunnen bovendien gebruikmaken van elkaars expertise. Dat is goed voor zowel de aangesloten bedrijven als hun medewerkers. Zij zijn koplopers van de ‘inclusieve economie’ en staan voor een arbeidsmarkt waar ieder talent meetelt. Voor ons reden om IN2IT te initiëren’’ .

De grondleggers van IN2IT (IN, de eerste twee letters van de naam, duiden op de dubbele doelstelling van de coöperatie. Ze staan voor zowel INnovatief als INclusief) zijn de ondernemingen Flincl, ITvitae, Specialisterren en Cardan Technobility. Hun professionals zijn voornamelijk mensen met autisme. Allemaal op hbo- of academisch niveau. Door de samenwerking kunnen deze bedrijven hun kennis op het gebied van ICT, autisme en werk bundelen. Het ontwikkelen en testen van software, IT-beheer, Cyber Security, etc. is een snelgroeiende markt. Omvangrijke opdrachten kunnen door deze samenwerking op een verantwoorde manier worden gerealiseerd.

Annerie Raaijmakers, directeur van IN2IT: “Wij kennen het klappen van de zweep als het draait om ICT en sociaal ondernemen. Hoogwaardige kwaliteit tegen een concurrerende prijs. Daarnaast invulling van de ambitie voor een arbeidsmarkt waar niemand buitengesloten wordt. Bovendien kunnen wij onze klanten helpen met onze ervaring ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de Participatiewet.”

De coöperatie hanteert een groeimodel om zo meer mensen met autisme een kans te kunnen geven.

Annerie Raaijmakers: “We zoeken voortdurend naar nieuwe partners die onze visie delen, waardoor we meer mensen met autisme een kans kunnen geven. Onze bedrijven zijn in staat zowel grote opdrachtgevers als niches te bedienen. Meer opdrachten betekent meer banen voor mensen met autisme”, aldus Raaijmakers. Samen met de klant wordt een passende oplossing gekozen. IN2IT detacheert naar wens mensen op locatie en zorgt daar voor de begeleiding. De meeste medewerkers werken vanuit de eigen testlocaties. “Daar komen onze mensen tot bloei en kunnen ze de meest complexe ICT-processen aan”.

 Meer weten over IN2IT? Klik hier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •