Artikelen

Social enterprises zijn Radicale Vernieuwers

Een jury onder leiding van ontwerper Daan Roosegaarde heeft uit meer dan 200 inzendingen de 14 beste Radicale Vernieuwers van het jaar gekozen. De prijzen werden uitgereikt aan mensen en organisaties die hun ideeën over sociale en duurzame vernieuwin.

Gepubliceerd op 22 mei 2014

Een jury onder leiding van ontwerper Daan Roosegaarde heeft uit meer dan 200 inzendingen de 14 beste Radicale Vernieuwers van het jaar gekozen. De prijzen werden uitgereikt aan mensen en organisaties die hun ideeën over sociale en duurzame vernieuwing in de praktijk brengen, vaak tegen de stroom in. Onder de winnaars zaten een flink aantal van 'onze' social enterprises, ondernemers die hun maatschappelijke missie hebben omgezet in een slim businessmodel: 


rv_cartoonIn de categorie: Radicale vernieuwers van het jaar
Guido Staveren van Dijk is de drijvende kracht achter Moyee Coffee. Hij wil de koffiehandel op z’n kop zetten door ook te branden en te mengen in landen, die gewoonlijk slechts de bonen uitvoeren. Hij is begonnen in Ethiopië.


Niek van Hengel en Jip Pulles zijn de oprichters van Granny’s Finest. Grootmoeders haken en breien kleding van jonge mode-ontwerpers. Het is een duurzaam kledingmerk en handwerkclub tegelijk.


In de categorie: Radicale vernieuwers van de toekomst
Adrian de Groot Ruiz wil met True Price ook de sociale en milieukosten van producten zichtbaar maken. Daarmee kunnen bedrijven zich ook transparanter tonen tegenover bewuste consumenten.


In de categorie: Radicale vernieuwers oeuvreprijs
Stef van Dongen richtte Enviu op. Een platform dat veelbelovende ondernemingen met een duurzame, sociale ambitie helpt hun plannen uit te voeren. Enviu is actief in dertig landen.


Alle Radicale vernieuwers (in totaal 14 stuks) staan deze week uitgebreid in Vrij Nederland. Radicale vernieuwers is een initiatief van Vrij Nederland en Kennisland, denktank voor sociale vernieuwing, en wordt ondersteund door Stichting DOEN, fonds voor duurzame, culturele en sociale initiatieven. 


Illustratie: Tim Enthoven

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •