Artikelen

Social enterprises winnen Cordaid Social AdVenture

Op 11 december zijn tijdens het Cordaid Social AdVenture event in de Caballero Fabriek Den Haag de drie winnaars bekend gemaakt van de Social AdVenture Awards. BAST BBQ (alternatief voor houtskool vergaard uit kokosbast), MicroJustice4All ..

Gepubliceerd op 16 december 2014

Op 11 december zijn tijdens het Cordaid Social AdVenture event in de Caballero Fabriek Den Haag de drie winnaars bekend gemaakt van de Social AdVenture Awards. BAST BBQ (alternatief voor houtskool vergaard uit kokosbast), MicroJustice4All (juridische bescherming van de allerarmste laag van de bevolking) en Dayapara (biologisch afbreekbare luiers) werden alle drie bekroond met €10.000 aan business support.

De winnaars zijn geselecteerd uit zo’n 70 inzendingen. De competitie was onderdeel van het Cordaid Social AdVenture event. Deze dag bestond naast de uitreiking van de Social AdVenture Awards uit workshops, trainingen en lezingen van gevestigde sociaal ondernemers. Met het event wil Cordaid ondernemende Nederlanders samenbrengen die een verschil willen maken voor mensen onderaan de armoedegrens.

De pitches voor de Social AdVenture Awards werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Simone Fillipini (directeur Cordaid Nederland), Stef van Dongen (directeur Enviu), Willemijn Verloop (oprichter en Directeur van Social Enterprise NL), Alexander van der Have (Investment Manager bij Stichting DOEN) en Guido van Staveren van Dijk (Oprichter en Directeur van Moyee Coffee). De 200 aanwezige bezoekers kregen ook een stem en verkozen Dayapara als beste pitch.

“Er hing een enthousiaste, ondernemende sfeer op het event”, aldus Jeroen Janssens van BAST BBQ. Met zijn prijs hoopt hij grote stappen te maken op het gebied van marketing. Het product is doorontwikkeld, maar hoe krijgt hij het verhaal achter zijn product overgebracht op het publiek? De komende maanden bepaalt hij samen met de organisatie met welke business support hij de volgende stap zal maken met BAST BBQ.

Cordaid organiseert in 2015 een aantal landendagen waar een ieder die interesse heeft welkom is. Onder andere Kameroen en Uganda zijn in het voorjaar aan de beurt. Ook in 2015 zal weer een Cordaid Social AdVenture event plaatsvinden.

Meer info vind je op de website van Cordaid Social AdVenture >

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •