Artikelen

Social Enterprises in Beeld

SERIE – aflevering 9Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Zorgvoorelkaar door de ogen van Vincent Quak.  Klik op de foto om het hele beeld te zien Zorgvoorelk.

Gepubliceerd op 14 januari 2014

SERIE – aflevering 9
Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Zorgvoorelkaar door de ogen van Vincent Quak


Image from the old websitezorgvoorelkaar Klik op de foto om het hele beeld te zien[/caption]

Zorgvoorelkaar brengt professionele en vrijwillige zorgverleners online in contact met zorg- behoevenden. Een soort e-daten voor zorg en hulp. Op de foto van Vincent Quak zie je hoe een vrijwilligster wordt afgeleverd bij een zorgbehoevende man om hem te helpen bij het huishouden.


Vincent Quak: "Het vinden van zorg is via Zorgvoorelkaar net zo eenvoudig als internetwinkelen, dat heb ik geprobeerd in het beeld naar voren te brengen."


Daarnaast wordt op de doos een inkijkje gegeven in het brede assortiment zorgverleners dat Zorg voorelkaar aanbiedt. De zorgverleenster in de doos beschikt over een breed assortiment huishoudelijke middeltjes en ‘tools’. Zorgvoorelkaar biedt niet alleen oppassers en boodschappenhulpen, maar ook professionele zorgverleners die iets extra's willen doen. 


Vincent Quak: "De foto symboliseert dat er voor iedere klus of zorgvraag een oplossing te vinden is."


Al ruim 3550 mensen (waarvan 67% vrijwilliger) hebben op Zorgvoorelkaar.com hun hulp aangeboden aan de 1623 zorgvragers die het platform telt waardoor er al 4743 unieke contacten zijn gelegd. Zoals de foto laat zien is het zo simpel als het lijkt: stel je vraag online en je komt in contact met mensen die jou, of je zieke vriend of familielid  wil helpen. Iedereen winst! 


Wil je meer te weten komen over Zorgvoorelkaar? Lees het artikel dat we eerder over hen publiceerden. Meer foto's van fotograaf Vincent Quak vind je op zijn website


Bekijk de vorige afleveringen
Aflevering 1 – Willem & Drees door Wendy van Santen 
Aflevering 2 – Ctaste door Wendy van Santen 
Aflevering 3 – Roetz-Bikes door Vincent Quak 
Aflevering 4 – WakaWaka door Adrian Woods
Aflevering 5 – Specialisterren door Vincent Quak 
Aflevering 6 - Ragbag door Lotte Bruning 
Aflevering 7 - de Prael door Wendy van Santen 
Aflevering 8 - Taxi Electric door Adrian Woods

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •