Artikelen

Social Enterprises in Beeld

SERIE – aflevering 8Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Taxi Electric door de ogen van fotograaf Adrian Woods  Adrian kreeg de opdracht social enterprise.

Gepubliceerd op 10 december 2013

SERIE – aflevering 8
Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Taxi Electric door de ogen van fotograaf Adrian Woods 


Adrian kreeg de opdracht social enterprise Taxi Electric in beeld te brengen, niet zomaar een foto van een groene taxi op een mooie plek maar het idee achter de onderneming. Dat is niet eenvoudig, het gaat hier om een elektrische taxiservice in Amsterdam die werkt met herintredende vijftigplussers, duurzaam én sociaal dus. 


Image from the old websiteKlik hier om de hele afbeelding te bekijken Klik hier om de hele afbeelding te bekijken[/caption]

Adrian: "Het beeld toont een taxi waarbij de uitlaat een pop-up bos tevoorschijn tovert. Al rijdend dragen deze elektrische taxi's bij aan vriendelijker en milieubewuster straatbeeld."


De foto is een collage van beelden die staan voor het idee achter Taxi Electric: een combinatie van zakelijkheid, milieu en menselijkheid. Vandaar dat Adrian de groene 'uitlaatgassen' laat zien:


"Het laat als het ware een betere wereld achter zich. De hand symboliseert het bedrijf, die deze auto's letterlijk op de weg plaatsen." 


Taxi Electric is de eerste groene taxiservice van Amsterdam en laat daarmee zien dat goeddoen en geld verdienen goed samen kunnen gaan. Ze zetten niet alleen in op een betere luchtkwaliteit in de stad, ze krikken daarnaast het taxi-imago op en laten klanten kennismaken met elektrisch rijden. Iedereen winst! 


Wil je meer weten over Taxi Electric? Lees dan hier een artikel over hen dat we eerder plaatsten of bekijk hier hun website. Meer werk zien van Adrian Woods? Klik dan hier


Over de rubriek Social Enterprises in Beeld
Vier jonge fotografen uit de talentpool van agency Benjamin Braddock kregen een vrije opdracht. We vroegen hen om de missie van twaalf social enterprises in beeld te brengen. Het leverde verrassende en kunstzinnige foto’s op. Allemaal vertellen ze een bijzonder verhaal. Voor de jonge talenten was de opdracht en mooie aanvulling op hun portfolio: winst voor hen. De missie van twaalf sociaal ondernemers vertaald in beeld: winst voor ons. Iedereen Winst dus.


Bekijk de vorige afleveringen
Aflevering 1 – Willem & Drees door Wendy van Santen 
Aflevering 2 – Ctaste door Wendy van Santen 
Aflevering 3 – Roetz-Bikes door Vincent Quak 
Aflevering 4 – WakaWaka door Adrian Woods
Aflevering 5 – Specialisterren door Vincent Quak 
Aflevering 6 - Ragbag door Lotte Bruning 
Aflevering 7 - de Prael door Wendy van Santen 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •