Artikelen

Social Enterprises in Beeld

SERIE – aflevering 7Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: brouwerij de Prael door de ogen van fotograaf Wendy van Santen Klik hier om de hele afbeelding te zie.

Gepubliceerd op 5 november 2013

SERIE – aflevering 7
Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: brouwerij de Prael door de ogen van fotograaf Wendy van Santen


Image from the old websiteSEinBeeld_Prael Klik hier om de hele afbeelding te zien[/caption]

Brouwerij de Prael is een social enterprise in het centrum van Amsterdam, een bierbrouwerij, proeflokaal en café waar mensen werken met een psychiatrische achtergrond. Fotografe Wendy van Santen kreeg de opdracht hun business in beeld te brengen. 


Wendy: "Het brouwproces is niet letterlijk te zien maar er zijn symbolen te zien voor de persoonlijke verhalen van de mensen achter de Prael. Het gaat allemaal namelijk net even anders dan anders bij de Prael en dat zie je terug in het geïnstalleerde brouwproces dat is uitgebeeld." 


Geheim recept
Met de installatie laat Wendy het 'geheime recept' van de Prael zien. Een goedlopende onderneming met een sociaal businessmodel. Een bierbrouwerij, proeflokaal én café dat werkgelegenheid biedt aan een bijzondere doelgroep. Daarnaast brouwen ze bier op ambachtelijke wijze van 100% biologische granen.


Wendy: "Tegen een achtergrond van zacht geel vilt is een keten te zien van 'gebeurtenissen' die leiden tot het 'brouwen' van een flesje bier van de Prael, je ziet dat het één het ander in werk zet." 


De kleuren blauw en geel zijn gebaseerd op de kleuren van het Prael-logo. Het geel staat symbool voor het gebrouwde bier. In het beeld zie je alle touwtjes hangen, dit om te laten zien dat het geen gephotoshopte stelling is maar een echt gebouwde installatie. 


Check hieronder de ‘Making of…’-foto!
bts1bts2


 


 


 


 


 


 


bts3  bts4


 


 


 


 


 


 


 


 
Lees hier meer over brouwerij de Prael en bekijk hier al het werk van Wendy van Santen. 


Over de rubriek Social Enterprises in Beeld
Vier jonge fotografen uit de talentpool van agency Benjamin Braddock kregen een vrije opdracht. We vroegen hen om de missie van twaalf social enterprises in beeld te brengen. Het leverde verrassende en kunstzinnige foto’s op. Allemaal vertellen ze een bijzonder verhaal. Voor de jonge talenten was de opdracht en mooie aanvulling op hun portfolio: winst voor hen. De missie van twaalf sociaal ondernemers vertaald in beeld: winst voor ons. Iedereen Winst dus.


Bekijk de vorige afleveringen
Aflevering 1 - Willem & Drees door Wendy van Santen 
Aflevering 2 - Ctaste door Wendy van Santen 
Aflevering 3 - Roetz-Bikes door Vincent Quak 
Aflevering 4 - WakaWaka door Adrian Woods
Aflevering 5 - Specialisterren door Vincent Quak 
Aflevering 6 - Ragbag door Lotte Bruning en Liselotte Wijma

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •