Artikelen

Social Enterprises in Beeld

SERIE – aflevering 5Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Specialisterren door de ogen van fotograaf Vincent Quak. Klik hier voor de hele foto Specialisterren.

Gepubliceerd op 4 september 2013

SERIE – aflevering 5
Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Specialisterren door de ogen van fotograaf Vincent Quak.


Image from the old websiteKlik hier voor de hele foto Klik hier voor de hele foto[/caption]

Specialisterren is een software testbedrijf dat werkt met de beste testers: autisten. Het ICT-bedrijf zorgt voor omstandigheden waarbij autisten goed kunnen functioneren, nee: zelfs beter functioneren. Ze spelen in op de geweldige potentie van hoogbegaafde autisten en redeneren vanuit hun kracht: hun bovengemiddelde concentratievermogen, oog voor detail en logisch denken. Ontzettend nuttige eigenschappen voor iemand die software test. Fotograaf Vincent Quak kreeg de opdracht deze social enterprise te verbeelden.  


Vincent: "De filosofie achter de foto voor Specialisterren is gebaseerd op de gedachte dat werknemers van Specialisterren zich niet zomaar laten afleiden."


Op de foto komt mooi naar voren dat de jongen zich door niets of niemand af laat leiden. In een setting die toch behoorlijk rumoerig is. 


Vincent: "Deze jongen werkt zonder blikken of blozen door terwijl een naaktkat in dinosauruspak op zijn bureau staat en er achter hem een saxofonist oefent op een nieuw muziekstuk." 


Image from the old websiteAchter de schermen Achter de schermen[/caption]

Vincent houdt van mooi licht, de ondergaande zon, sfeerlicht in een café..  maar dat is niet altijd beschikbaar. Daarom zette hij voor deze foto een lamp buiten met een filter eroverheen om deze sfeer te maken. Daarnaast zette hij een flitser met blauw filter achter de computer. Tel daar de confetti en de bonte stoet aan mensen bij op, en het lijkt alsof je je op een feest bevindt.


Wil je meer weten over Specialisterren, klik dan hier voor een uitgebreid artikel. En hier voor meer informatie over fotograaf Vincent Quak. 


 


 


Over de rubriek Social Enterprises in Beeld
Vier jonge fotografen uit de talentpool van agency Benjamin Braddock kregen een vrije opdracht. We vroegen hen om de missie van twaalf social enterprises in beeld te brengen. Het leverde verrassende en kunstzinnige foto’s op. Allemaal vertellen ze een bijzonder verhaal. Voor de jonge talenten was de opdracht en mooie aanvulling op hun portfolio: winst voor hen. De missie van twaalf sociaal ondernemers vertaald in beeld: winst voor ons. Iedereen Winst dus.


Bekijk hier de vorige afleveringen
Aflevering 1 – Willem & Drees door Wendy van Santen 
Aflevering 2 – Ctaste door Wendy van Santen 
Aflevering 3 – Roetz-Bikes door Vincent Quak 
Aflevering 4 – WakaWaka door Adrian Woods
Aflevering 6 – Ragbag door Lotte Bruning en Liselotte Wijma
Aflevering 7 - de Prael door Wendy van Santen 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •