Artikelen

Social Enterprises in Beeld

SERIE – aflevering 4Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: WakaWaka door de ogen van fotograaf Adrian Woods De WakaWaka is een ingenieus ledlampje dat niet allee.

Gepubliceerd op 31 juli 2013

SERIE – aflevering 4
Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: WakaWaka door de ogen van fotograaf Adrian Woods


De WakaWaka is een ingenieus ledlampje dat niet alleen in Nederland heel handig is met kamperen, bij festivals of als solar-telefoonlader maar ook, en daar was het de oprichters om te doen, in de delen van de wereld waar geen toegang is tot elektriciteit. Het principe is eenvoudig: de kracht van de zon sla je op met een mini-zonnepaneeltje waarmee je vervolgens zonder stroom licht hebt. 


Inmiddels is de WakaWaka niet alleen geïntroduceerd in 'donker Afrika', maar na de ramp ook in Haïti en in de vluchtelingenkampen van Syrië. De WakaWaka vervangt daarmee gevaarlijke kerosinelampjes door een duurzaam exemplaar dat 'nooit op gaat'. 


Image from the old websitewakawaka_jpeg WakaWaka door Adrian Woods
bekijk de hele afbeelding hier[/caption]

Solarlamp verbeeld
Fotograaf Adrian Woods, uit de talentool van Benjamin Braddock legde het idee van de WakaWaka vast op beeld. Onbekend met zowel social enterprises in het algemeen als WakaWaka werd hij geïnspireerd door het verhaal van deze bijzondere ledlamp. Inmiddels heeft hij zelf ook een WakaWaka in huis.  


"De simpliciteit van het product wordt benadrukt door het tastbaar in beeld te brengen, de uitstraling van het beeld. De hand symboliseert de invloed van het bedrijf en het gebruik van de zon."


De achtergrond is een die hij maakte toen hij op reis was vlakbij de grens van Birma:


"De volken die hier wonen sluiten goed aan bij de doelgroep van de waka waka light.  Het leek mij toepasselijk om het handgemaakte hutje en de verbeelding van de 'Westerse invloed' (de hand) voor dat landschap te plaatsen."


Check hieronder de ‘Making of…’-foto!


Image from the old websiteAchter de schermen Achter de schermen[/caption]

Over de rubriek Social Enterprises in Beeld
Vier jonge fotografen uit de talentpool van agency Benjamin Braddock kregen een vrije opdracht. We vroegen hen om de missie van twaalf social enterprises in beeld te brengen. Het leverde verrassende en kunstzinnige foto’s op. Allemaal vertellen ze een bijzonder verhaal. Voor de jonge talenten was de opdracht en mooie aanvulling op hun portfolio: winst voor hen. De missie van twaalf sociaal ondernemers vertaald in beeld: winst voor ons. Iedereen Winst dus.


Bekijk hier de vorige afleveringen 
Aflevering 1 – Willem & Drees door Wendy van Santen 
Aflevering 2 – Ctaste door Wendy van Santen 
Aflevering 3 – Roetz-Bikes door Vincent Quak 
Aflevering 5 – Specialisterren door Vincent Quak 
Aflevering 6 – Ragbag door Lotte Bruning en Liselotte Wijma
Aflevering 7 - de Prael door Wendy van Santen 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •