Artikelen

Social Enterprises in Beeld

SERIE - aflevering 3Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Roetz- Bikes door de ogen van fotograaf Vincent Quak Roetz-Bikes produceert duurzame stadsfietsen. Ze geven.

Gepubliceerd op 26 juni 2013

SERIE - aflevering 3
Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Roetz- Bikes door de ogen van fotograaf Vincent Quak


Roetz-Bikes produceert duurzame stadsfietsen. Ze geven oude fietsen een nieuw leven. Onderdelen als het frame worden hergebruikt van oude fietsen, voor andere onderdelen zoals spatborden en handvaten worden natuurlijke materialen gebruikt zoals kurk en hout met het FSC keurmerk. Verder minimaliseert Roetz-Bikes transportafstanden en zorgt voor werkgelegenheid door het gebruik van lokale sociale werkplaatsen. Roetz-Bikes geeft fietsen een tweede leven. 


Operatie donorfietsen
Vincent Quak over zijn stilleven van Roetz-Bikes: ‘‘Op de foto is een werkplaats te zien die is omgetoverd tot operatiekamer. Dat idee is ontstaan vanuit de gedachte dat Roetz-Bikes worden gemaakt van donorfietsen. Roetz geeft afgedankte, achtergelaten en verloren fietsen een nieuw leven door oude onderdelen te hergebruiken en er een nieuwe, goed functionerende fiets van te maken. Op de foto is te zien hoe een fiets op de 'operatietafel' nieuw leven krijgt. De band wordt opgepompt, alsof een patiënt aan de beademing ligt. De fiets wordt met uiterste precisie voorzien van een nieuw zadel volgens een bouwtekening, hier afgebeeld als röntgenfoto. De werkplaats wordt bemand door fietsdoktoren die met gereedschap de fiets klaar maken voor een nieuw leven. Een beeld vol details.’


Wil je meer weten over Roetz-Bikes? Neem een kijkje op hun website.


Check hieronder de ‘Making of..’-foto’s!


Roetz1250x250Roetz3250x250


Over de rubriek Social Enterprises in Beeld
Vier jonge fotografen uit de talentpool van agency Benjamin Braddock kregen een vrije opdracht. We vroegen hen om de missie van twaalf social enterprises in beeld te brengen. Het leverde verrassende en kunstzinnige foto’s op. Allemaal vertellen ze een bijzonder verhaal. Voor de jonge talenten was de opdracht en mooie aanvulling op hun portfolio: winst voor hen. De missie van twaalf sociaal ondernemers vertaald in beeld: winst voor ons. Iedereen Winst dus.


Bekijk hier de vorige afleveringen
Aflevering 1 – Willem & Drees door Wendy van Santen 
Aflevering 2 – Ctaste door Wendy van Santen 
Aflevering 4 - WakaWaka door Adrian Woods 
Aflevering 5 – Specialisterren door Vincent Quak 
Aflevering 6 – Ragbag door Lotte Bruning en Liselotte Wijma
Aflevering 7 - de Prael door Wendy van Santen 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •