Artikelen

Social enterprises doen goede zaken

De tijdsgeest verandert steeds meer van 'ik' naar 'wij'. En het is helemaal van nu om te delen, ruilen en samen te werken. Dat zie je ook terug in de manier waarop bedrijven zich gedragen. De wereld verbeteren door te ondernemenGoed nieuws. Want die.

Gepubliceerd op 18 december 2013

De tijdsgeest verandert steeds meer van 'ik' naar 'wij'. En het is helemaal van nu om te delen, ruilen en samen te werken. Dat zie je ook terug in de manier waarop bedrijven zich gedragen.


De wereld verbeteren door te ondernemen
Goed nieuws. Want die beweging zorgt voor een groeiend aantal social enterprises. Social enterprises zijn bedrijven (met of zonder winstoogmerk) die innovatieve businessplannen bedenken om maatschappelijke problemen op te lossen. Ze willen de wereld verbeteren door te ondernemen. Op deze campagnesite lees je alles over het wie, wat, waar en hoe van social enterprises.


Want social enterprises creëren voor Iedereen Winst!


Weet je dat er in Nederland veel sociaal ondernemers keihard aan het werk zijn om hun social enterprise te laten groeien? Sociaal ondernemers vertegenwoordigen een nieuwe generatie. Het zijn de koplopers die hun nek durven uit te steken, tegen de stroom inzwemmen en innovaties bedenken om maatschappelijke problemen op te lossen.


Winst voor iedereen
Social enterprises vormen een belangrijke nieuwe sector die voor iedereen winst creëren. Zij maken echt verschil. Ze zorgen dat arbeidsongeschikten weer arbeidsgeschikten worden. Social entrepreneurs gaan verantwoordelijk om met het milieu en verdienen geld met eerlijke, duurzame producten. Financiële winst herinvesteren ze in hun bedrijf om hun maatschappelijke impact verder te vergroten. Ondernemen om de wereld te verbeteren dus. Lees  hier meer over wat social enterprises doen!


Hoe kun jij voor iedereen winst creëren?
Doe mee en vertel al jouw vrienden, familie en kennissen erover. Zo help jij social enterprises groeien en voor Iedereen Winst te creëren. Wil je weten welke 150 social enterprises er allemaal al bij ons aangesloten zijn? Kijk dan hier. Of ben je benieuwd wie die ondernemers zijn? Lees dan het verhaal van Maurits Groen en Camille van Gestel van WakaWaka, het ingenieuze solar-lampje met een wereldwijde impact. Of profiteer meteen van de winstdeal van de week. En volg ons op Twitter en Facebook voor het laatste nieuws!


Spread the word! 


Zin in een filmpje over wat social enterprises doen?
Bekijk dan zeker onze infomercial.


[youtube]http://youtu.be/L4DmcA0enck[/youtube]

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •