Artikelen

Social enterprises booming business

Social enterprises zijn booming business! Op donderdag 23 mei was Social Enterprise NL tot twee keer aan toe in het journaal én bij de NOS op 3. Het kan niet lang meer duren voor de sector de aandacht krijgt die hij verdient. Willemijn Verloop (.

Gepubliceerd op 24 mei 2013

Social enterprises zijn booming business! Op donderdag 23 mei was Social Enterprise NL tot twee keer aan toe in het journaal én bij de NOS op 3. Het kan niet lang meer duren voor de sector de aandacht krijgt die hij verdient. Willemijn Verloop (mede-oprichter Social Enterprise NL) legde uit dat er veel aan gelegen is sociale ondernemingen  op waarde te schatten, niet alleen bij andere ondernemers maar ook bij overheid, banken en op universiteiten.


GF_beeld2_280Groei werkgelegenheid
Aanleiding voor alle persaandacht is de eerste Social Enterprise Monitor die Social Enterprise NL i.s.m. McKinsey uitbracht. De monitor is een eerste verkenning van de ontwikkeling van de sector. Opvallende uitkomst is dat de werkgelegenheid bij social enterprises de afgelopen twee jaar met 25% is toegenomen.


Interviews met ondernemers
Het NOS-camerateam nam een kijkje bij Roetz Bikes, Taxi E en er was speciale aandacht voor de breiende oma’s van Granny’s Finest.
NOS Radio wijdde een item aan social enterprise GreenFox. Nog meer aandacht voor sociaal ondernemerschap was er ook bij Werken.fm waar Mark Hillen (mede-oprichter Social Enterprise NL) op 24 mei te gast was. Beluister hier het interview met Mark.


Achtuurjournaal NOS
Bekijk het item:


Screenshot-NOS-item-Willemijn


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •