Artikelen

Social enterprise-teams Mobiles for Good van start!

De zes teams die uit 65 aanmeldingen werden geselecteerd voor het Mobiles for Good programma zijn van start! De komende vier maanden gaan ze aan de slag om om hun mobiele toepassing gericht op maatschappelijke impact te ontwikkelen, te testen en pitc.

Gepubliceerd op 16 september 2014

De zes teams die uit 65 aanmeldingen werden geselecteerd voor het Mobiles for Good programma zijn van start! De komende vier maanden gaan ze aan de slag om om hun mobiele toepassing gericht op maatschappelijke impact te ontwikkelen, te testen en pitchready te maken. De teams ontvangen een startkapitaal van €30.000,- voor het realiseren van hun mobiele toepassing en moeten dit bedrag zelf aanvullen door middel van crowdfunding.


De teams gaan aan de slag in een intensief traject van 4 maanden. Hierbij volgen ze de ‘Mobiles for Good Innovation Bootcamp’ met trainingen en workshops en staan er 70 mentoren tot de beschikking van de teams. Iedereen wordt klaargestoomd om in januari 2015 tijdens de Demo Day investeerders te overtuigen van hun product of dienst. Volgens André Knol van Innoleaps “een ontzettend mooie kans voor de teams om hun kersverse toepassing aan Nederland te presenteren”.Het funden begint al veel eerder dan januari. Ieder team heeft een startkapitaal van €30.000 gekregen om de eerste start te maken, de rest moet nog bij elkaar geschraapt worden. De komende maanden zullen de teams daarom regelmatig hun idee pitchen, eerst aan mentoren en daarna aan mogelijke klanten en geïnteresseerde investeerders.
Deepdives
De komende maanden worden intensief met tal van workshops en deepdives. In de eerste periode van de Innovation Bootcamp wordt voornamelijk onderzoek gedaan naar de markt. Vragen als “wat is nu precies het probleem en waar heeft de klant nu echt behoefte aan?”, worden grondig onderzocht, totdat de juiste oplossing nauwkeurig kan worden uitgewerkt. De focus verschuift dan langzaam van idee naar ontwerp, waarbij vooral de designers aan de slag gaan en er gezocht wordt naar het juiste business model. Twee geplande sneak previews bieden de teams de kans hun overtuigingskracht, pitch en product te testen.


Accelerator
Bijzonder aan deze editie van Mobiles for Good is dat dit de eerste accelerator voor startups met een sociale missie is. En daarmee zelf dus in feit ook een start-up. Danielle Puma: “Bij alles zijn de teams nodig, we moeten samen een succes van de Bootcamp en Demo Day maken.”


Benieuwd hoe het de teams verloopt tijdens de Mobiles for Good Innovation Bootcamp? Houd dan de website in de gaten voor interviews en meer!


Bron: www.mobilesforgood.nl 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •