Artikelen

Social Enterprise NL verwelkomt 17 nieuwe leden!

Het was weer een goede start van het jaar. We hebben 17 nieuwe leden mogen verwelkomen in ons netwerk! We stellen ze graag voor.

Gepubliceerd op 9 juni 2021

Livable 
Livable creërt levendigheid in en rondom leegstaand vastgoed wat zorgt voor een positief effect op het leefklimaat van de buurt. Mensen die iets voor hun buurt willen doen kunnen goedkoop wonen. Zij krijgen waardering voor het werk dat ze doen. 

So Good To Wear 
Kasjmieren vakmanschap, met oog voor mens en dier. Het kasjmier wordt gemaakt op hun eigen boerderij in Nepal en geknoopt in een Fairtrade fabriek. Zo heeft So Good To Wear zicht op de hele keten, van geit tot hanger. 

Woodwerkers 
Bij Woodwerkers worden jongeren geaccepteerd zoals ze zijn, ze worden begeleid en krijgen een betaalde baan aangeboden. De Woodwerkers verwerken Nederlandse bomen tot planken waar vervolgens tuinschermen van worden gemaakt. 

Roze Bunker 
De Fruitslagers maken heerlijke siropen van vers fruit en verse kruiden. Deze worden van onder andere reststromen gemaakt. Door voor siroop te kiezen hoeft er geen water vervoerd te worden, dit scheelt in de uitstoot bij transport. 

BeFrank Fruits 
De banaan van BeFrank FRuits is de eerste 100% True Price banaan van de wereld! Bij BeFrank Fruits verdelen ze de opbrengsten van de bananen eerlijk zodat ook de boeren een goed bestaan kunnen hebben. Ze zijn transparant over de verdeling van opbrengsten en hebben oog voor de toekomstige generaties! 

Bikewerk
Woon je in Nijmegen en is je fiets stuk? Ga langs bij Bikewerk!  Op de werkplaats worden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot fietsenmaker met doorstroom als doel.  

TopTaal 
Dat iedereen in Nederland de Nederlandse taal beheerst en de cultuur begrijpt zodat iedereen mee kan doen, dat is het doel van TopTaal. Volgens TopTaal leer je dit het best door praktijk en aansluiting bij persoonlijke doelen. 

Leeruniek 
Leeruniek gelooft in kansengelijkheid in het onderwijs. Door hun analytics-technologie kan een leraar zien wat een leerling nodig heeft en zo persoonlijke begeleiding bieden. Zo stimuleren ze het kind de ontwikkeling en kunnen de leraren deze makkelijk volgen. 

Rotterdam Vakmanstad 
Door educatieve programma’s stelt Rotterdam Vakmanstad jongen kinderen in staat zich te ontplooien. Door leerplezier te ervaren leren de kinderen op hun capaciteiten te vertrouwen. 

Quinten-Art 
Bij Quinten-Art kun je terecht voor mooie producten met daarop designs van jonge mensen met autisme. Door de focus te leggen op de talenten van deze jonge mensen wordt hun zelfredzaamheid en zelfvertrouwen groter.  

TalentTwist 
Bij TalentTwist motiveren ze bedrijven en organisaties om mensen met autisme ook buiten de IT aan te nemen. Dit doet TalentTwist door het werven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en te richten op hun talenten. Het doel is dat deze mensen een betaalde baan hebben. 

Bambook 
De herbruikbare schrijfwaren van Bambook zorgen ervoor dat er geen stapels papier meer worden weggegooid. Dit duurzame alternatief op een normaal schrift wordt ook nog eens op de sociale werkplaats in Ede in elkaar gezet. 

Confidencus BV/ WorkOrange 
Confidencus BV/WorkOrange wilt zoveel mogelijk mensen, met en zonder arbeidsbeperking, die thuis zitten en willen werken, een betaalde werkplek in een fijne omgeving bieden. Ze helpen klanten bij het gehele logistieke proces. De enthousiaste mensen van Confidencus BV/WorkOrange zorgen dat orders op de gewenste tijd en met de grootste betrouwbaarheid en flexibiliteit worden afgeleverd.

NewBees 
Op basis van talent en ambitie worden er matches gemaakt tussen lokale bedrijven of gemeenten en nieuwkomers. Tijdens de traineeship wordt er begeleiding geboden door NewBees. Daarnaast geeft NewBees ook workshops om een inclusieve samenleving te creëren. 

Bakkie Koffie 
Bij Bakkie Koffie kun je terecht voor eigen gebrande koffie en nog veel meer.  Bakkie Koffie leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot volwaardig barista of brandmeester. Zo kun je genieten van de lekkerste koffie terwijl je impact maakt. 

SpeakSee 
Dankzij het door SpeakSee ontworpen product dat spraak omzet naar tekst kunnen dove mensen meekomen tijdens online meetings. Zo kunnen zij meedoen in het bedrijfsleven,  is er een kleinere afstand tot de arbeidsmarkt en wordt het inclusiever en toegankelijker. 

spIJS 
De naam zegt het al, hier kun je naar toe voor ijs maar ook in het restaurant is nog genoeg lekkers. Bij spIJS kan iedereen terecht, juist mensen die nog moeten ontdekken waar hun talenten liggen. Samen gaan ze opzoek en kijken ze welk werk bij hen past.  

Chainable 
Kitchen-as-a-Service is het innovatieve model waarmee Chainable ketenverantwoordelijkheid in de keukensector wil realiseren. De door hun ontwikkelde modulaire keukens maken een einde aan het weggooien van keukens.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •