Artikelen

Sociaal ondernemers in Duurzame Top 100 Trouw

Gisteravond is de Duurzame 100 van Trouw bekend gemaakt. In deze lijst van 'groenen' komen dit jaar een aantal sociaal ondernemers voor. Maurits Groen heeft als "onvermoeibare strijder voor de groene zaak" de derde plaats in deze lijst verworven. Wil.

Gepubliceerd op 10 oktober 2013

Gisteravond is de Duurzame 100 van Trouw bekend gemaakt. In deze lijst van 'groenen' komen dit jaar een aantal sociaal ondernemers voor. Maurits Groen heeft als "onvermoeibare strijder voor de groene zaak" de derde plaats in deze lijst verworven. Willemijn Verloop (mede-oprichter Social Enterprise NL) staat dit jaar voor het eerst in de Duurzame 100 van Trouw. Ze is geëindigd op de 70ste plaats, tussen Tjerk Wagenaar (69) en Krispijn van den Dries (71). Drees van duurzaam duo Willem & Drees staat dit jaar op nummer 84. Marjan Minnesma (Urgenda) staat  voor de derde keer op rij bovenaan de top 100.


Duurzame100_boksDaarnaast hebben ondernemers Bas van Abel van Fairphone en Jos de Blok van Buurtzorg hun intrede gedaan op de lijst.  In tegenstelling tot vorige jaren is er deze keer meer aandacht voor innovatieve ondernemers in plaats van alleen de 'donkergroenen'. De top 100 telt dit jaar meer dan veertig nieuwkomers, waaronder 10 jonge ondernemers. Daar kan Social Enterprise NL alleen maar achter staan. Zoals Trouw zelf zegt: "De duurzame doeners en de charismatische harde werkers met een groot netwerk nemen het roer over." Bekijk hier de hele Duurzame 100.


Jurylid Joop Oude Lohuis zegt vandaag in Trouw: "Er zijn steeds meer kleine en grote ondernemers die hun business baseren op een maatschappelijk verantwoorde grondslag en nadrukkelijk duurzaam 'doen' [..] Ik denk dat duurzame ontwikkeling nu het meest gebaat is bij een versterking van echte belangen van deze ondernemers in macht en invloed op de politieke en maatschappelijke keuzes."


Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, is tevens de laatste kans om genomineerden door te geven van het jongere zusje van de Duurzame 100: de Duurzame Jonge 100

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •