Artikelen

SnappCar: crowdfunding voor groeispurt

De afgelopen maand waren er veel ontwikkelingen bij autodeelplatform SnappCar. Het bedrijf wil een positief verschil maken op duurzaam, sociaal en economisch niveau door te zorgen dat er in 2018 250.000 Europese auto’s via haar platform worden ..

Gepubliceerd op 4 juni 2015

De afgelopen maand waren er veel ontwikkelingen bij autodeelplatform SnappCar. Het bedrijf wil een positief verschil maken op duurzaam, sociaal en economisch niveau door te zorgen dat er in 2018 250.000 Europese auto’s via haar platform worden gedeeld. 250.000 auto’s die door miljoenen Europeanen worden gedeeld draagt bij aan de reductie van CO2-uitstoot en versterkt de sociale cohesie in wijken en buurten. (Lees hier meer over de impact op de Nederlandse maatschappij)

Eind april zette SnappCar een belangrijke strategische stap in de verovering van Europa: het nam het Deense autodeelplatform ‘Minbildinbil’ (mijnautojouwauto) over. SnappCar ziet veel potentieel voor autodelen in stedelijke gebieden in Denemarken en andere Noord -West Europese landen: hier is het autobezit vaak laag en inwoners staan open voor nieuwe en flexibele mobiliteitsoplossingen. Als gevolg van de overname delen ruim 100.000 deelnemers in Nederland, Duitsland en Denemarken nu bijna 15.000 auto’s met elkaar.

Om de komende drie jaar een extra groeisprint te kunnen maken in Europa is SnappCar bovendien een nieuwe crowdfundcampagne gestart op OneplanetCrowd. Met de crowdfund campagne geeft SnappCar iedereen de mogelijkheid om te delen in hun succes. Letterlijk, want de lening kan op een later moment worden geconverteerd naar een aandeel in het bedrijf. De keuze voor crowdfunding is een logische voor SnappCar, Aldus Pascal Ontijd, mede-oprichter van SnappCar: “Crowdfunding past in het DNA van ons bedrijf. Wij zien het als de ultieme manier om onze community en fans letterlijk en figuurlijk te betrekken bij onze onderneming. Met deze tweede publieke campagne hebben mensen een nieuwe kans om te delen in ons succes.”

Wil je SnappCar ook steunen op weg naar Europa? Hier vind je de crowdfund campagne op Oneplanetcrowd.

---
Psssst, mooi nieuws over autodelen: 'Autodelers doen eigen auto weg' | NOS | 3 juni 2015

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •