Artikelen

#SEgemeente18 - Woningnood? De oplossing is circulair en inclusief

Hoe maak je van een probleem (woningnood) een circulaire en inclusieve oplossing? Sociale onderneming Rendiz vertelt daar op 20 september tijdens De social enterprise als businesspartner van de gemeente meer over! .

Gepubliceerd op 27 augustus 2018

Wat kunnen de bezoekers van De social enterprise als businesspartner van de gemeente op 20 september verwachten? De komen weken delen we verschillende onderdelen uit het programma. Nog geen kaartje? Ga snel naar de programmawebsite.

Woningnood? De oplossing is circulair en inclusief
Gemeenten door het hele land kampen met woningnood. De recente instroom van asielzoekers heeft de vraag naar (tijdelijke) woningen alleen maar vergroot. Sociale onderneming Rendiz heeft een inclusieve en circulaire oplossing bedacht: C3 Living. Geheel volgens de cradle to cradle principes worden kleine duurzame woningen gebouwd. Het werk wordt gedaan met hulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een inclusieve en circulaire oplossing voor een nijpend probleem. Na vier jaar ontwikkelen wordt er volop gebouwd. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? Wat is de rol van de gemeente? Hoe verloopt de samenwerking met fondsen? Welke lessen zijn er te leren? Peter Broekmans en Vivian Kersten (Directie Rendiz) vertelt over dit unieke project."

Om de samenwerking tussen sociale ondernemingen en gemeenten te verbeteren organiseert Social Enterprise NL het congres De social enterprise als businesspartner van de gemeente. De vijfde editie van dit congres vindt plaats op 20 september in het Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

Bekijk het hele programma en koop snel een ticket (op = op).

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •