Artikelen

#SEgemeente18 - Sociaal Inkopen: de (on)mogelijk-heden van Artikel 2.82

Via Artikel 2.82 kunnen overheden aanbestedingen voorbehouden aan sociale ondernemingen waarvan 30% van het personeel een arbeidsbeperking heeft. Wat komt hierbij kijken? Kom op 20 september naar De social enterprise als businesspartner van de gemeente.

Gepubliceerd op 20 augustus 2018

Wat kunnen de bezoekers van De social enterprise als businesspartner van de gemeente op 20 september verwachten? De komen weken delen we verschillende onderdelen uit het programma. Nog geen kaartje? Ga snel naar de programmawebsite.

Sociaal Inkopen: de (on)mogelijkheden van Artikel 2.82
Sinds 2016 hebben overheden de mogelijkheid om aanbestedingen voor te behouden aan sociale ondernemingen waarvan 30% van het personeel een arbeidsbeperking heeft. In potentie een mooi instrument om werkgelegenheid voor mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt te creëren. In de praktijk wordt er echter nog maar weinig gebruik van deze regeling gemaakt. Zonde, weet Jack Stuifbergen, met Breedweer heeft hij meerdere Artikel 2.82 aanbestedingen gewonnen en op deze manier veel mensen aan het werk geholpen. Wat komt er kijken bij een Artikel 2.82 aanbesteding? Aan de hand van een concrete casus van Jack Stuifbergen identificeren we met Bart Krull (Buy Social) en Maartje Speksnijder (CMS) do's and dont's.

Om de samenwerking tussen sociale ondernemingen en gemeenten te verbeteren organiseert Social Enterprise NL het congres De social enterprise als businesspartner van de gemeente. De vijfde editie van dit congres vindt plaats op 20 september in het Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

Bekijk het hele programma en koop snel een ticket (op = op).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •