Artikelen

Sandrijn vertelt: Impact meten geeft ons team energie

Je maatschappelijke missie staat voorop, dat maakt je een sociaal ondernemer. Bij het praktijkgerichte programma Expeditie Impact ontdek je wat jouw impact is en hoe je deze kunt vergroten. Je leert hoe je een eigen impactonderzoek opzet en uitvoert. Sandrijn Dekkers van Refugee Company deed mee en deelt de lessen die ze heeft geleerd en hoe dit hun onderneming verder bracht.

Gepubliceerd op 19 januari 2022

Refugee Company draagt op verschillende manieren bij aan een inclusieve samenleving: Zo helpen zij met hun leerwerkprogramma’s mensen met een vluchtelingenachtergrond te ondersteunen economisch onafhankelijk en zelfredzaam te worden door werk te vinden, betaald of op vrijwillige basis. Daarbij willen zij de samenleving inspireren om open te staan voor mensen met een vluchtelingenachtergrond, ze te waarderen en bij te dragen aan hun zoektocht naar een betekenisvol leven in Nederland. Dankzij de deelname aan Expeditie Impact kunnen zij deze impact nu beter meten en vergroten.

Wat is de grootste les die je hebt gehaald uit een van je impactmetingen?
De grootste les is dat impactmeten energie kan geven aan je team. Doordat data inzichtelijk werden, werd het voor onze coaches heel concreet waar ze aan bij hadden gedragen. Dat geeft het team vleugels. 

Wat heeft het meten van impact je opgeleverd?
Het meten van impact heeft het voor ons heel duidelijk gemaakt welke programmaonderdelen in meer of mindere mate bijdragen aan de sociaaleconomisch zelfredzaamheid van onze deelnemers. Zo blijft het niet alleen bij vermoedens, maar maak je concreet waar je focus moet lichten of welke onderdelen misschien meer aandacht nodig hebben. 
 

Hoe hebben impactmetingen een (vaste) plek gekregen binnen jouw onderneming en wat betekent dat voor medewerkers? 
Impactvragen zijn onderdeel geworden van de periodieke gesprekken tussen coach en deelnemer. Op deze manier hebben we het daadwerkelijk meten geborgd. Per saldo zijn de coaches misschien nu iets meer tijd kwijt aan de gesprekken, maar het geeft uiteindelijk enorm veel inzicht.

Het opgestelde impactreport namen zij mee in hun jaarverslag en lees je hier

Geïnteresseerd in het programma Expeditie Impact en wat dat voor jouw social enterprise kan betekenen? Lees verder of neem contact op met Nine via nine@social-enterprise.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •