Artikelen

Reactie internetconsultatie Invest-NL

De overheid heeft een internetconsultatie uitgeschreven voor het op te richten Invest-NL. Social Enterprise NL heeft hieraan deelgenomen, lees onze reactie.

Gepubliceerd op 27 maart 2018

De overheid heeft een internetconsultatie uitgeschreven voor het op te richten Invest-NL. Social Enterprise NL heeft hieraan deelgenomen, lees onze reactie.

Invest-NL is een nieuwe, door de overheid in te richten financieringsinstelling. Het doel wordt als volgt omschreven:

"Invest-NL gaat bijdragen aan het financieren van maatschappelijke transitieopgaven door ondernemingen voor investeringen op gebieden als energie, verduurzaming, mobiliteit en voedsel en maatschappelijke domeinen als zorg, veiligheid en onderwijs."

Social Enterprise NL ondersteunt de ambitie van Invest-NL, maar heeft vragen of in de huidige opzet sociale ondernemingen - koplopers binnen een maatschappelijke transitie - op de juiste manier worden ondersteund. Wij doen vier aanbevelingen voor aanpassingen van het wetsvoorstel:

  • Stel maatschappelijke(impact) doelstellingen op waar Invest-NL aan wil bijdragen en maak deze een voorwaarde voor toekenning.
  • Maak het formuleren van concrete impactdoelen en het -meten daarvan een onderdeel van de eisen tot toekenning en monitoring, als een evenwichtige poot naast risico en rendement.
  • Reserveer een ‘high risk high impact fund’ voor sociale ondernemingen.
  • Benoem sociale innovatie expliciet als onderdeel van het containerbegrip innovatie.

 

Bekijk de hele reactie hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •