Artikelen

Peerby winnaar Join Our Core duurzaamheidsverkiezing

Op 12 juni ontving Daan Weddepohl van Peerby de eerste prijs van Join Our Core uit handen van dé Ben (van Jerry). Negen winnaars uit negen Europese landen namen de prijs in ontvangst van de internationale duurzame- en sociale ondernemingsverkiez.

Gepubliceerd op 13 juni 2013

Op 12 juni ontving Daan Weddepohl van Peerby de eerste prijs van Join Our Core uit handen van dé Ben (van Jerry). Negen winnaars uit negen Europese landen namen de prijs in ontvangst van de internationale duurzame- en sociale ondernemingsverkiezing.

De Nederlandse Peerby maakt het mogelijk om spullen te lenen van mensen uit de buurt via een online platform én een app. Zo kunnen buurtgenoten strijkplanken, boormachines en keukenattributen van elkaar lenen. Niet alleen is dat hartstikke sociaal, het is ook duurzaam: maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen.

Peerby wint behalve  €10.000 een half jaar coaching van Social Enterprise NL en Ashoka. Ze staan ook nog een jaar lang met hun bedrijf op een ijsverpakking van Ben & Jerry’s én ze mogen in september naar de allereerste ijsfabriek van Ben & Jerry’s in Vermont. Daar vieren zij de 35e verjaardag van het ijsmerk.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •