Artikelen

Omfietsbol: BIOliebollen bij Nijmeegs Bakkerscafé

Bij de bakkers in het land staat deze weken álles in het teken van de feestdagen. Ook bij de Nijmeegse social enterprise Bakkerscafé Brood op de Plank  draaien de ovens op volle toeren en maken ze zich op voor oud en nieuw. Met de ..

Gepubliceerd op 17 december 2014

Bij de bakkers in het land staat deze weken álles in het teken van de feestdagen. Ook bij de Nijmeegse social enterprise Bakkerscafé Brood op de Plank  draaien de ovens op volle toeren en maken ze zich op voor oud en nieuw. Met de steeds beroemder wordende BIOliebollen veroveren ze de harten in buurt en stad.

Het Bakkerscafé is een drukbezochte bakkerij met lunchroom in de Castellastraat in Nijmegen, bestierd door 65 mensen waarvan 45 met een kwetsbare positie in de maatschappij. Met als uitgangspunt het runnen van een kwalitatieve bakkerij met lekker, biologisch brood en een gezellige lunchroom werken mensen met zowel lichamelijke als geestelijke beperkingen samen. Ook mensen met een psychiatrische achtergrond krijgen hier de kans op werk. Zo krijgen mensen voor wie dat ergens anders lastig is de mogelijkheid om op hun eigen tempo en hun eigen manier te leren en eventueel uit te vliegen naar een reguliere baan.

Eva Walraven, bedrijfsleider van Bakkerscafé: “Naast de bakkerij en de lunchroom leveren we brood aan zo’n 40 (horeca)bedrijven in de binnenstad, we maken kwalitatief biologisch brood en zijn bedrijfsmatig gezond, daarbij verliezen we de missie om onze mensen te laten leren en ontwikkelen nooit uit het oog.”

In de bakkerij wordt aan elke medewerker werk op maat aangeboden en gezorgd dat alle mensen betrokken bij het bakkerscafé elkaar aanvullen om samen 7 dagen per week gasten vers brood, lekkere lunch, koffie en high tea te kunnen bieden.

Eva: “In ons bedrijf gaat het er niet om óf het kan, maar hóe het kan. Elk mens is het waard om te laten zien wat hij kan.”

Het bakkerscafé is een concept dat inmiddels 6 jaar staat en een succesvolle combinatie laat zien van maatschappelijke impact creëren en een gezond bedrijf runnen. Samen met verschillende zorginstellingen, gemeentes, scholen en diverse bedrijven  is er een waardevolle symbiose ontstaan tussen het bieden van zorg, kansen bieden om mensen zichzelf te ontwikkelen en het bakkerscafé steeds verder te ontwikkelen.

Eva: “We spelen geen bedrijfje, we zijn het. We laten zien dat het je bedrijfsmatig goed kunt zijn voor de wereld. We zijn echt een social enterprise.”

Ben je dit weekend in Nijmegen en heb je zin in iets lekkers? Je kunt bij het bakkerscafé terecht voor goed brood en een kop koffie.  Of na kerst zo’n befaamde BIOliebol, iedereen Winst!

Bakkerscafé | Castellastraat 29 in Nijmegen | www.bakkerscafe.nl 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •