Artikelen

Nu in de winkel: boek van oprichters Social Enterprise NL

Vanaf 1 november ligt het boek van de oprichters van Social Enterprise NL over sociaal ondernemerschap in de winkel. ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ is een van de eerste boeken waarin sociaal ondernemerschap in de Nederlandse contex.

Gepubliceerd op 16 oktober 2013

Vanaf 1 november ligt het boek van de oprichters van Social Enterprise NL over sociaal ondernemerschap in de winkel. ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ is een van de eerste boeken waarin sociaal ondernemerschap in de Nederlandse context wordt belicht. Het boek staat vol voorbeelden van Nederlandse social enterprises zoals Taxi Electric, Specialisterren, Ctaste en Tony's Chocolonely en is vanaf 1 november te koop in de winkel en online als e-book. 


boekcover-websiteSocial enterprises zijn wereldwijd enorm in opkomst. ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ beschrijft de social enterprise in Nederland, de kenmerken, de betekenis en de uitdagingen. En natuurlijk de sociaal ondernemer, de man of vrouw die met hardnekkige vastberadenheid een maatschappelijk probleem te lijf gaat met als middel een bijzonder bedrijf. 


Must read
Het boek is een must read voor iedereen die het fenomeen social enterprise wil begrijpen. Insteek van het boek is lezers te inspireren om, in welke rol dan ook, als consument, ondernemer, beleidsmaker, opdrachtgever, of financier, mee te helpen om de social enterprise sector succesvol en groot te maken. Dan vormt zich een nieuwe, schone en eerlijke economie waar iedereen in mee kan doen.


Reviews
"Lees dit boek, trek deze kar: de logica is opwekkend en onontkoombaar."
Jeroen Smit, auteur van De Prooi


"De vraag die je je als ondernemer (in spe) zou moeten stellen is niet of maar wanneer je een social enterprise moet starten. Dit boek laat je inzien waarom." 
Heleen van Oord, DQ&A Media Group, zakenvrouw van het jaar 2013


"Als er vonken overspringen, kan de wereld veranderen. Lees en laat je inspireren." 
Prof. Dr. Pieter Winsemius


Lezen?
Het boek ligt vanaf vrijdag 1 november in de winkel en is tevens online te bestellen via YouBeDobol.com en Managementboek.nl. Zorg dat je een exemplaar uit de eerste oplage bemachtigt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •