Artikelen

Nieuwe ondernemers in het netwerk

Ons land telt ontzettend veel bijzondere sociaal ondernemers, zo blijkt maar weer! De afgelopen maanden hebben 15 nieuwe ondernemers zich, namelijk, aangesloten bij ons netwerk. We stellen ze aan je voor!

Gepubliceerd op 1 juni 2023

Sumthing stelt bedrijven en individuen via hun eigen online platform in staat om bij te dragen aan natuurherstelprojecten. Sumthing wil natuurherstel versnellen door een zichtbaar natuurpositieve wereld te creëren.

Taaly is een 1-op-1 oefenplatform dat nieuwe Nederlanders de taal leert door hen te laten videobellen met locals. Zo doen nieuwkomers communicatievaardigheden op en vinden zij hun plek in de samenleving. Een app om Nederlands te oefenen én de sociale kring uit te breiden.

125Procent investeert in een sterke, betrokken en inclusieve samenleving. 125Procent ontwikkelt en produceert impactvolle projecten die bijdragen aan zelfredzaamheid, talentontwikkeling eigen identiteit en zelfvertrouwen.

Oneloan heeft als missie om financieel kwetsbare mensen financieel weerbaar te maken. Dit doen zij middels de unieke oneloan methode.

Energiebox helpt mensen met het besparen van energie, met name mensen die het niet zo breed hebben. Ook nemen zij werkzoekende 50-plussers in dienst als energiecoach.

Toespijs is een ‘feelgood’ restaurant en cateraar van Surinaamse gerechten. Toespijs helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan binnen het bedrijf.

Untapped Talents werkt aan vroege, ofwel eerdere, arbeidsparticipatie voor asielzoekers. Zij helpen gemotiveerde mensen met een vluchtelingenachtergrond aan betaald werk.  

Money Start voorkomt dat kwetsbare jongeren in de schulden komen na hun 18e verjaardag. Ze zetten vooral in op schuldpreventie. Gemeenten kopen de dienst in en Money Start biedt hun hulp gratis aan op scholen.

Blokzeep wil de ecologische voetprint van badkamerproducten verminderen. Daarom bieden zij een volledig biologisch afbreekbaar alternatief voor een plastic fles shampoo, conditioner, douchegel en zonnebrand.

Stamps is een app waarin mensen in een veilige, reclamevrije omgeving hun persoonlijke verhaal tijdens ziekte of een ander emotioneel traject kunnen delen. Dit faciliteert heldere communicatie, betrokkenheid en steun tijdens een moeilijke periode.

Green Twist Agency is een duurzaam creatief bureau dat kansarme creatieve talenten de kans geeft om voor mooie merken te werken.

Geen Stress Amsterdam is dé sociale koeriersdienst van Amsterdam. Ze werken aan een menselijker, eerlijker en stressvrijer Amsterdam. Met meer kansen voor de personen die dat nodig hebben.

Malus zet zich in om jongvolwassen met autisme te activeren en verbinden op weg naar werk. Dit doen zij middels het verwerken van buitenbeen appels (tot producten) in samenwerking met buitengewone jongeren uit de regio.

Studio Stroomer is medeoprichter van Africa Collect Textiles (ACT), een organisatie actief in Kenia en Nigeria dat lokaal gebruikt textiel inzamelt voor hergebruik en upcycling.

Bedmobile realiseert woonopvang voor mensen in een kwetsbare situatie, zoals daklozen, vluchtelingen én (andere) zorgvragers. Bedmobile gelooft dat ieder mens recht heeft op een degelijke en betaalbare woning, en werkt samen met o.a. woon- en zorginstanties om dit te realiseren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •