Artikelen

Mobiles for Good | De jury is er uit!

Gistermiddag boog de jury van de Mobiles for Good Challenge zich over de shortlist van 10 beste 'impact tools'. Deze challenge voor nieuwe wereldverbeterende mobiele toepassingen beloont de zes beste inzendingen met een startkapitaal van ..

Gepubliceerd op 20 juni 2015

Gistermiddag boog de jury van de Mobiles for Good Challenge zich over de shortlist van 10 beste 'impact tools'. Deze challenge voor nieuwe wereldverbeterende mobiele toepassingen beloont de zes beste inzendingen met een startkapitaal van €30.000 en deelname aan een accelerator programma van vier maanden, ook wel de Mobiles for Good Bootcamp genoemd. Gistermiddag werden de zes winnende inzendingen bekendgemaakt.

De jury, bestaande uit o.a. Marleen Stikker (Waag Society) en Willemijn Verloop (Social Enterprise NL) gaven de volgende initiatieven doorgang naar hun startkapitaal en de Mobiles for Good bootcamp:

Jobtease
Jobtease is het solliciteren van de toekomst. Door middel van een videoselfie kunnen jongeren, kansrijk of kansarm, op gelijke voet solliciteren. Dit gaat een bijdrage leveren aan werkgelegenheid voor jongeren en de sollicitatieprocedure verbeteren. Doo rmiddel van Jobtease wordt solliciteren makkelijk, snel, leuk en voor iedereen gelijk

Centre of excellence
Circa 10 tot 20% van de kinderen van 4-8 jaar wordt behandeld met astmamedicijnen. Het correct gebruiken van de medicijnen is voor zowel ouders als artsen erg lastig. De app, genaamd Puffer, helpt ouders door middel van video-feedback de juiste behandeling te bieden. Zodat het kind weer kan spelen en minder last heeft van bijwerkingen.

MfG_2GoOV
GoOV maakt het voor mensen met een beperking mogelijk om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. De GoOV app bevat voorbereide reizen en stap voor stap reisbegeleiding. Deze reizen worden voorbereid door begeleiders of ouders. Samen met de hulplijn kunnen ze mee kijken met de reis. Via GoOV krijgen deze mensen dezelfde vrijheid als de rest van Nederland.
 
Mentelity
Mentelity helpt mensen met een beperking en mensen die aan de vooravond staan van een leven met een lichamelijke beperking. Het platform is een verzamelplaats voor alle relevante dienstverleningen en producten gekeurd door de Mentelity Foundation en maakt mensen wegwijs in hun nieuwe leven. Daarnaast verbindt Mentelity lotgenoten met elkaar tijdens de moeilijkste tijd van hun leven.

Mantellink
Er staan elke dag 2,6 miljoen mantelzorgers klaar voor hun geliefden. Mantellink biedt een veilige online omgeving om de zorg voor een familielid af te stemmen. Met deze besloten zorg groep worden taken gemakkelijker afgestemd en de zorg voor een geliefde verbeterd.

LINKX
Kinderen met autisme hebben moeite met informatieverwerking. Dit leidt tot beperkingen in sociaal contact, communicatie en verbeelding. Dit heeft gevolgen op de ontwikkeling van taal en spraak. LINKX is slim speelgoed gericht op het leren benoemen van voorwerpen. Op deze manier leren kinderen met autisme spelenderwijs taal en verbetert de sociale interactie.

De Mobiles for Good Challenge is een initiatief van de Vodafone Foundation. Met deze challenge willen ze de ontwikkeling van mobiele toepassingen stimuleren, die een sociale impact hebben in Nederland. Dit is de tweede keer dat de challenge zich focust op sociale toepassingen. Meer weten? Klik hier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •