Artikelen

MKB Amsterdam maakt kennis met #BuySocialNL

Op het tweede Buy Social Event van de gemeente Amsterdam en Social Enterprise NL heeft het Amsterdamse MKB kennis gemaakt met 11 sociaal ondernemers uit verschillende sectoren, met als doel: meer inkoop bij sociaal ondernemers.

Gepubliceerd op 16 november 2016

Inkopen bij sociaal ondernemers tijdens B2B MKB event

Op het tweede Buy Social Event van de gemeente Amsterdam en Social Enterprise NL heeft het Amsterdamse MKB kennis gemaakt met sociaal ondernemers uit verschillende sectoren, met als doel: meer inkoop bij sociaal ondernemers. Naast sprekers Ellen Oetelmans (gemeente Amsterdam), Mark Hillen (Social Enterprise NL) en Dolf Kloosterziel (directeur MKB-Amsterdam) waren er vooral concrete voorbeelden: 11 sociaal ondernemers presenteerden hun uiteenlopende producten en diensten. De B2B bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met MKB Amsterdam en als inspirerend voorbeeld van zakendoen met een sociale onderneming sprak Marco Peeters van Casa 400 over de succesvolle samenwerking met Dakdokters en Taxi Electric. 

Amsterdamse sociaal ondernemers
Diverse Amsterdamse sociaal ondernemers, zoals Closing the Loop en Geschenk met Verhaal, presenteerden hun producten en diensten. Ook de locatie was een goed voorbeeld: Blend Amsterdam is een vergader- en eventlocatie die wordt gerund door jongvolwassenen met een kwetsbare positie in de samenleving. 

Gemeente Amsterdam en #BuySocialNL B2B events
Amsterdam wil dé stad zijn voor sociaal ondernemen en heeft zich, onder andere ten doel gesteld om meer in te kopen bij sociale ondernemingen. Met de Buy Social B2B events wil de gemeente het bedrijfsleven in de stad inspireren hetzelfde te doen. De events zijn onderdeel van het ‘Actieprogramma Sociaal Ondernemen 2015-2018’ - te vinden op iamsterdam.com/impact.

Waarom inkopen bij een social enterprise?
Een social enterprise heeft primair een maatschappelijke doelstelling (het aanpakken van problemen op het gebied van gezondheid, onderwijs, milieu, armoede, arbeidsparticipatie, en sociale cohesie), levert diensten of producten en is daarmee financieel zelfvoorzienend. Als bedrijven en overheden diensten en producten afnemen bij sociale ondernemingen kunnen deze hun omzet en dus hun impact vergroten. Door sociaal in te kopen dragen bedrijven bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

Social enterprises in vele sectoren
Hieronder staat een overzicht van de aanwezige sociale ondernemingen. Daarnaast staan op de website van Social Enterprise NL nog ruim 300 social enterprises in 16 sectoren.

Meer weten? Voor vragen over Buy Social en sociaal inkopen kun je contact opnemen met: Bart Krull van Social Enterprise NL (bart@social-enterprise.nl).

Meer informatie over het Actieprogramma sociaal ondernemen Amsterdam vind je op iamsterdam.com/impact.

Deelnemende social enterprises B2B event

Peer Administratie  
Flextensie 
50|50 
Closing the Loop
Koeckebackers 
Tuyu 
Geschenk met verhaal
DropOuts 
Zone3
Drukmakers
Taxi Electric  

gem amsterdam.png  impact adam.pngSE basislogo.png

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •