Artikelen

Laatste dag: meld je aan als Radicale Vernieuwer 2014

Wie zijn de Radicale vernieuwers van Nederland? Wie heeft niet alleen mooie ideeën voor een socialere en duurzamere samenleving, maar doet er ook echt wat aan? Voor de tweede keer gaan het weekblad Vrij Nederland en Kennisland, denktank voor socia.

Gepubliceerd op 27 februari 2014

Wie zijn de Radicale vernieuwers van Nederland? Wie heeft niet alleen mooie ideeën voor een socialere en duurzamere samenleving, maar doet er ook echt wat aan?Voor de tweede keer gaan het weekblad Vrij Nederland en Kennisland, denktank voor sociale vernieuwing, op zoek naar de meest inspirerende, vernieuwende, creatieve en ook wat dwarse mensen, die het anders doen omdat ze denken dat het beter kan. Denk aan grote of kleine projecten op terreinen als sociale cohesie, milieu, technologie, kunst en cultuur, onderwijs en zorg. Deze tweede editie wordt ondersteund door Stichting DOEN, het fonds voor groene, creatieve en sociale initiatieven.


Een jury onder leiding van Daan Roosegaarde, kunstenaar, ontwerper en ondernemer, kiest de beste kandidaten (individuen of collectieven). Vrij Nederland wijdt een speciale editie aan de winnaars, die in mei op een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam worden gepresenteerd.


Vorig jaar zaten er zes van 'onze sociale enterprises' bij de Radicale Vernieuwers, dus geef jezelf of een ander op en wie weet..


De jury bestaat uit:
? Daan Roosegaarde (Studio Roosegaarde, juryvoorzitter)
? Chris Sigaloff (voorzitter Kennisland)
? Frits van Exter (hoofdredacteur Vrij Nederland)
? Maurice Specht (zelfstandig onderzoeker)
? Martine Postma (directeur Stichting Repair Café)
Ditmaal wordt er gezocht naar vernieuwers in drie categorieën:


- Radicale vernieuwer van het jaar: wie heeft in 2013 de meest aansprekende resultaten geboekt met een vernieuwend project?
- Radicale vernieuwer van de toekomst: wie heeft het beste idee voor een radicaal project en heeft al de eerste stappen gezet om het uit te kunnen voeren?
- Radicale vernieuwers oeuvreprijs: wie heeft al langer met verschillende initiatieven inspirerende resultaten geboekt?


Aanmelden
Ken jij of ben jij een Radicale Vernieuwer? Ga naar het aanmeldformulier of bekijk op de Radicale Vernieuwerspagina inspirerende voorbeelden. Aanmelden kan tot 19 maart 2014


Radicale Vernieuwers is een initiatief van Vrij Nederland en Kennisland en wordt ondersteund door Stichting DOEN.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •